News

Komentari 23

'Nezavisna zastupnica javnim je novcem popravila privatni auto'

'Nezavisna zastupnica javnim je novcem popravila privatni auto'

Čak 20 stranaka i dva zastupnika oglušilo se o naloge i preporuke, izvijestila je Državna revizija. Najdalje je otišla zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj. Novcem poreznih obveznika popravila je vlastiti auto

Državna revizija završila je izvještaj o poslovanju stranaka u prošloj godini. Zaključili su kako se javni novac nije uvijek transparentno trošio.

Od 44 političke stranke i šest nezavisnih saborskih zastupnika, čak 20 stranaka i dva zastupnika oglušilo se o naloge i preporuke. Nepravilnosti se uglavnom odnose na manje stranke, a bilo je i nekih koji su, o državnom trošku popravljali - vlastiti automobil, prenosi HRT.

- Rashodi nisu evidentirani na propisanim računima. Zatim, popis imovine nije obavljen u skladu s propisima. Blagajničko poslovanje nije uredno vođeno, knjige nisu potpisane i uvezene - rekla je pomoćnica glavnog državnog revizora Biserka Čoh Mikulec.

Blok Umirovljenici zajedno, Neovisni za Hrvatsku, Živi zid i Pametno prednjačili su u nepravilnostima. Pametno je jedina parlamentarna stranka među njima, a u njoj su zaboravili upisati 65 tisuća kuna rashoda, ali i popuniti putne naloge.

Uz stranke, javni su novac trošili i pojedinci. Najdalje je otišla nezavisna zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj, koja je novcem poreznih obveznika popravila vlastiti automobil. Telefonski je poručila da je za sve kriv njen računovođa koji je sve učinio na svoju ruku i kojeg je u međuvremenu otpustila.

Strankama  prijeti kazna do 50 tisuća, a čelnicima do 20. Nadalje će o svemu odlučivati  DORH.

Najčitaniji članci