To je to što me zanima!

Ni Sanader, a ni Pahor ne žele ispasti 'loši dečki'

Ova situacija je političko kazalište koje slovenskoj politici daje osjećaj nadmoći, a hrvatskoj politici zagorčava život, piše slovenski list "Dnevnik"
Vidi originalni članak

Slovenski dnevni listovi složili su se kako prvi susret premijera Pahora i Sanadera nakon slovenske blokade hrvatskih pristupnih pregovora s EU nije donio nikakav pomak. Vodeći dnevni list "Delo" piše kako je Pahor najavio prihvaćanje ideje o posredničkoj misiji Marttija Ahtisaarija jer ne želi da ga Europa percipira kao "lošeg dečka".
- Tom je izjavom Pahor doveo u neugodnu poziciju Sanadera koji odbijanjem Rehnove inicijative i inzistiranjem na Međunarodnom sudu pravde riskira da u očima europske javnosti postane loš dečko, komentira vodeći slovenski list. Država kandidatkinja za ulazak u EU ne bi smjela odbiti "ponuđenu ruku" pomoći iz integracije u koju želi ući, piše "Delo". Ljubljanski dnevni list "Dnevnik" ipak je kritizirao Pahora i blokadu pristupnih procesa Hrvatske prema članstvu u EU-u i NATO savezu.
- Hrvatska će svakako postati članica Europske unije i NATO saveza, a kad se kroz nekoliko godina budemo vozili u Zagreb ili Poreč bez zaustavljanja na granici, sadašnji zapleti bit će nam smiješni. Ovo što se sada događa je političko kazalište koje slovenskoj politici daje osjećaj nadmoći, a hrvatskoj politici zagorčava život. Europa bi prema Sloveniji i Hrvatskoj trebala postupiti kao učitelj koji svađu dvaju učenika u razredu riješi tako da i jednog i drugog uhvati za kosu, razdvoji ih i pošalje u kut, navodi list.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • user_33290 25.02.2009.

    SLOVENIJA 4 EVER

  • mytzek 25.02.2009.

    Zavadi pa vladaj. Sanaderu dobro dođe ova diverzija da ljutnju gladne nacije okrene prema Slovencima, a Slovenci si sad kratkoročno pumpaju ego jer znaju da ih inače nitko ne šljivi pet posto.

Komentiraj...
Vidi sve komentare