Obavijesti

News

Komentari 2

Ni Sanader, a ni Pahor ne žele ispasti 'loši dečki'

Ni Sanader, a  ni Pahor ne žele ispasti  'loši dečki'
1

Ova situacija je političko kazalište koje slovenskoj politici daje osjećaj nadmoći, a hrvatskoj politici zagorčava život, piše slovenski list "Dnevnik"

VIDEO

Slovenski dnevni listovi složili su se kako prvi susret premijera Pahora i Sanadera nakon slovenske blokade hrvatskih pristupnih pregovora s EU nije donio nikakav pomak. Vodeći dnevni list "Delo" piše kako je Pahor najavio prihvaćanje ideje o posredničkoj misiji Marttija Ahtisaarija jer ne želi da ga Europa percipira kao "lošeg dečka".
- Tom je izjavom Pahor doveo u neugodnu poziciju Sanadera koji odbijanjem Rehnove inicijative i inzistiranjem na Međunarodnom sudu pravde riskira da u očima europske javnosti postane loš dečko, komentira vodeći slovenski list. Država kandidatkinja za ulazak u EU ne bi smjela odbiti "ponuđenu ruku" pomoći iz integracije u koju želi ući, piše "Delo". Ljubljanski dnevni list "Dnevnik" ipak je kritizirao Pahora i blokadu pristupnih procesa Hrvatske prema članstvu u EU-u i NATO savezu.
- Hrvatska će svakako postati članica Europske unije i NATO saveza, a kad se kroz nekoliko godina budemo vozili u Zagreb ili Poreč bez zaustavljanja na granici, sadašnji zapleti bit će nam smiješni. Ovo što se sada događa je političko kazalište koje slovenskoj politici daje osjećaj nadmoći, a hrvatskoj politici zagorčava život. Europa bi prema Sloveniji i Hrvatskoj trebala postupiti kao učitelj koji svađu dvaju učenika u razredu riješi tako da i jednog i drugog uhvati za kosu, razdvoji ih i pošalje u kut, navodi list.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a