To je to što me zanima!

'Nije moralno napadati ljude koji nisu pravomoćno osuđeni'

Naravno da je istina da sam predložio Ferenčaka za predsjednika NO Janafa, rekao je Radimir Čačić. Kaže da on i vodstvo stoje iza njega i vjeruju u njegovu nevinost
Vidi originalni članak

Nakon što je na zatvorenom dijelu sjednice povučeno imenovanje Srećka Ferenčaka za predsjednika Nadzornog odbora Janafa, Radimir Čačić, prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HNS-a, i dalje stoji pri tvrdnji da je imenovanje Ferenčaka bio dobar potez. 

- Naravno da je istina da sam predložio Srećka Ferenčaka za predsjednika Nadzornog odbora Janafa. Amoralno je napadati ljude koji nisu pravomoćno osuđeni, a cijeli niz politički uvjetovanih postupaka smo do sad u ovoj zemlji imali - od gradonačelnika Rijeke pa nadalje - rekao je Čačić novinarima nakon sjednice Vlade.

- Vodstvo HNS-a i ja osobno u potpunosti stojimo iza gospodina Ferenčaka koji je glavni tajnik stranke, uvjereni u njegovu nevinost. On je čovjek visoke razine političke i osobne odgovornosti, svjestan potencijalne štete koju je ovakav medijski tretman mogao učiniti za našu koaliciju i zatražio je od mene da poduzmem mjere kao resorni ministar da se promjeni prijedlog HANDA-e i ja ću to, dakako, i učiniti - kazao je Čačić, prenosi Vjesnik.

Umjesto Ferenčaka, Čačić je za predsjednika NO-a Janafa predložio drugog HNS-ovca, Krešimira Komljenovića, diplomiranog inženjera elektrotehnike. No, Čačić je napomenuo da će, ako se dokaže politički motiv tužbi protiv Ferenčaka, računati na njega u kontroli javnih tvrtki.

 Vodstvo HNS-a i ja osobno u potpunosti stojimo iza gospodina Ferenčaka koji je glavni tajnik stranke, kaže Čačić

Zanimljivo, navodno je prije tjedan dana jedan izvor blizak novoj Vladi rekao kako će premijer Zoran Milanović i SDP inzistirati da pri imenovanjima u javna poduzeća, državne tvrtke i institucije ne bude strančarenja te da se od toga neće odustati, piše Večernji. No, kako vidimo, tome ipak nije tako.

Podsjetimo, Ferenčak je zajedno s Petrom Turkovićem nepravomoćno osuđen u aferi 'Nanbudo' na godinu dana zatvora, a sud im je propisao i da svaki mora vratiti gotovo 5 milijuna kuna.  Obojica su zloupotrijebila položaj i ovlasti, te su nezakonitom prodajom gradskog zemljišta zaradili 9,5 milijuna kuna.  Ferenčak je uložio žalbu Vrhovnom sudu u kojoj tvrdi da je riječ o projektu u kojeg su uložili vlastiti novac, a da prodajom nisu nikoga oštetili.

Suci: Čačićeve izjave su neprimjerene i nanose nepopravljivu štetu

Udruga hrvatskih sudaca (UHS) ocijenila je neprimjerenom izjavu Radimira Čačića o ishodu kaznenog postupka u vezi nepravomoćno osuđenog Srećka Ferenčaka. - Komentari i očekivanja političara o sudskom postupku koji traje i o njegovom očekivanom rješenju, kao što je i ona prvog potpredsjednika Vlade, potkopavaju povjerenje javnosti u sudbenu vlast i nanose nepopravljivu nepravdu strankama u postupku - stoji u priopćenju UHS-a.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • TetaLili 03.02.2012.

    A ,moralno je živjeti na način kako ti živiš i tebi slični ?!

  • dubrovnik1 03.02.2012.

    Zašto naš narod uvijjek izabere veće zlo?

  • Diba 03.02.2012.

    zar u našim političkim krugovima ima nevinih??? teško za pomisliti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare