To je to što me zanima!

Nije sigurno: Žele da Trump odgodi govor o stanju nacije

Američka vlada djelomično je blokirana zbog spora demokrata i Trumpa oko zida na granici s Meksikom, a Nancy Pelosi u pismu kaže da tajna služba, koja bi ga trebala osiguravati nije dobila novac zbog blokade
Vidi originalni članak

Demokrati su u srijedu predložili predsjedniku Donaldu Trumpu da odgodi tradicionalni govor o stanju nacije, tvrdeći da mu zbog privremene blokade savezne vlade nije zajamčena sigurnost u Kongresu.

Predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi napisala mu je u pismu da bi, ako savezne agencije ne prorade, govor trebao poslati u pisanom obliku umjesto da ga održi uživo.

Trump bi govor o stanju nacije trebao održati 29. siječnja.

Američka vlada djelomično je blokirana zbog spora demokrata i Trumpa oko zida na granici s Meksikom.

Republikanski predsjednik traži od Kongresa 5.7 milijardi dolara za gradnju zida, ali se tome protive demokrati osnaženi nakon prošlogodišnjih izbora.

Pelosi u pismu kaže da tajna služba, koja bi trebala osiguravati taj događaj u Kongresu, zbog spora oko zida nije dobila novac.

"Nažalost, uzimajući u obzir sigurnosne razloge i ako se vlada ponovno ne otvori ovoga tjedna, predlažem da zajednički odredimo neki drugi datum ili da razmotrite slanje govora o stanju nacije Kongresu u pisanom obliku", rekla je Pelosi.

Drugi čovjek demokrata u Zastupničkom domu izjavio je CNN-u da je predsjednikov govor otkazan.

"Govor o stanju nacije je otkazan", rekao je kongresnik Steny Hoyer u razgovoru za CNN.

Dodao je da je Pelosi ta koja poziva predsjednika i da je rekla da "sve dok je vlada blokirana nećemo se ponašati kao da je sve normalno".

Govor, u kojem izlaže program administracije za novu godinu, predsjednik tradicionalno održava u Zastupničkom domu, prije zajedničke sjednice Kongresa i većine članova kabineta.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Blokirani Batina 16.01.2019.

    Pise podnaslov "Zbog njegove blokade" hahaha! Danasnje objektivno novinarstvo...

  • Jedan_dečko 16.01.2019.

    Trump, samo jako ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare