Obavijesti

News

Komentari 13

Nije sigurno: Žele da Trump odgodi govor o stanju nacije

Nije sigurno: Žele da Trump odgodi govor o stanju nacije
1

Američka vlada djelomično je blokirana zbog spora demokrata i Trumpa oko zida na granici s Meksikom, a Nancy Pelosi u pismu kaže da tajna služba, koja bi ga trebala osiguravati nije dobila novac zbog blokade

VIDEO

Demokrati su u srijedu predložili predsjedniku Donaldu Trumpu da odgodi tradicionalni govor o stanju nacije, tvrdeći da mu zbog privremene blokade savezne vlade nije zajamčena sigurnost u Kongresu.

Predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi napisala mu je u pismu da bi, ako savezne agencije ne prorade, govor trebao poslati u pisanom obliku umjesto da ga održi uživo.

Trump bi govor o stanju nacije trebao održati 29. siječnja.

Američka vlada djelomično je blokirana zbog spora demokrata i Trumpa oko zida na granici s Meksikom.

Republikanski predsjednik traži od Kongresa 5.7 milijardi dolara za gradnju zida, ali se tome protive demokrati osnaženi nakon prošlogodišnjih izbora.

Pelosi u pismu kaže da tajna služba, koja bi trebala osiguravati taj događaj u Kongresu, zbog spora oko zida nije dobila novac.

"Nažalost, uzimajući u obzir sigurnosne razloge i ako se vlada ponovno ne otvori ovoga tjedna, predlažem da zajednički odredimo neki drugi datum ili da razmotrite slanje govora o stanju nacije Kongresu u pisanom obliku", rekla je Pelosi.

Drugi čovjek demokrata u Zastupničkom domu izjavio je CNN-u da je predsjednikov govor otkazan.

"Govor o stanju nacije je otkazan", rekao je kongresnik Steny Hoyer u razgovoru za CNN.

Dodao je da je Pelosi ta koja poziva predsjednika i da je rekla da "sve dok je vlada blokirana nećemo se ponašati kao da je sve normalno".

Govor, u kojem izlaže program administracije za novu godinu, predsjednik tradicionalno održava u Zastupničkom domu, prije zajedničke sjednice Kongresa i većine članova kabineta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.