To je to što me zanima!

Nikolu (25) pustili s psihijatrije pa oca ubio zbog automobila...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nikola Kežić (25) napao oca Zorana i prije pet-šest dana, kad ga je također bacio na pod i gušio, a situaciju su spasile supruga i drugi sin
, koji ga je i odveo na psihijatriju
Vidi originalni članak

Nikola je uvijek vozio ćaćin auto, a nije smio jer nije imao vozačku dozvolu. Starome su stalno dolazile kazne i naravno da mu je više dosadilo plaćati. Nije mu više želio dati ključeve auta i tu su nastajali problemi, kazuju nam mještani Staševice kraj Ploča, šokirani ubojstvom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nikolu Kežića (25) uhitili su zbog sumnje da je u subotu prijepodne u obiteljskoj kući ubio 64-godišnjeg oca Zorana. Prema neslužbenim informacijama, zadavio ga je nakon što mu je otac odbio dati automobil. Tijelo je nađeno u subotu u 13.20 sati. Kako doznajemo, ovo nije bio prvi ovakav sukob oca i sina.

Policija i Hitna medicinska pomoć često su znale intervenirati u njihovu domu, a posljednji put to se dogodilo, kažu mještani, tjedan dana prije ubojstva. Nikola je, tvrde susjedi, uvijek bio problematičan te je ogrezao u alkohol i lake droge, a imao je i psihičkih problema, zbog kojih je prije pet-šest godina i boravio na Klinici za psihijatriju KBC-a Split. 


- U obiteljskoj kući živjeli su Nikola, sad njegov pokojni otac, brat, sestra i majka. Ova situacija nije nastala jučer, a starome je više sve dozlogrdilo – rekli su nam mještani dodajući kako je Nikola napao oca Zorana i prije pet-šest dana, kad ga je također bacio na pod i gušio, a situaciju su spasile supruga i drugi sin. 


- Znam da ga je brat u nedjelju vodio na psihijatriju i već navečer su ga pustili kući, dali mu lijekove. Dan prije tu su bili policija i ekipa Hitne medicinske pomoći. Bili su oni tu često, no sustav je zakazao, eto što se dogodilo. Zlo se dogodilo, jer je Nikolu trebalo na vrijeme hospitalizirati – ogorčeno kažu mještani Staševice dodajući kako je u obitelji Kežić mir bio samo nakon što je Nikola odležao na psihijatriji neko vrijeme.

Tad se kući vratio sasvim “normalan”, a onda je očito počeo zaboravljati piti lijekove i situacija u obitelji ubrzo je ponovno eskalirala. 


- Njegov otac Zoran imao je zdravstvenih problema. Imao je artritis i stalno je trpio velike bolove. Jedinu udaljenost koju je mogao prijeći jest ona od fotelje do zahoda – pričaju nam mještani. 


Nikola je jak mladić i nije bilo šanse da mu se otac odupre. Navodno je otac, nakon što je izbila svađa zbog automobila, teškom mukom krenuo za sinom u njegovu sobu želeći ga smiriti, ali Nikola je, umjesto da se urazumi, izgubio kontrolu. 
U dubrovačkoj policiji su nam potvrdili da su u obiteljskoj kući Kežića više puta intervenirali, uz prisutnost Hitne pomoći, no detalje nisu željeli otkrivati. 
Iz KBC-a Split do zaključenja izdanja nismo uspjeli doznati kakvih je psihičkih problema imao Nikola i zbog čega nije bio hospitaliziran na vrijeme. 

Idi na 24sata

Komentari 136

  • mandrač 04.02.2019.

    Psihijatriska ustanova je pod nadzorom nedodirljivog Kujunđića stoga odgovornosti nema i ne treba je zahtijevat.

  • suky27 04.02.2019.

    Ono o cemu ne znate bolje je ne komentirati,u toj obitelji je 100 puta bila policija,brat policajac,pa su se 99 put sitili dovest ga na psihijatriju i ocekivat da nasilje u obitelji rijesi psihijatrija. Tu je najveci problem jos uvijek sto ce selo reci.Da je obitelj prijavila zlostavljanje onda ide drugacije postupanje prema njemu ,tipa prisilna hospitalizacija.Psihijatar je svoju procjenu izvrsio,njegove greske nema,nije od jucer bio takav,po clanku se vidi niti je bio ljekove niti se pridzavao uputa lijecnika vec bas suprotno. Teska situacija,ali uvijek je najlakse okrivit zdravstvo i kada je zakazalo i kada nije,a u ovom slucaju sigurno nije.

  • ludataranta 04.02.2019.

    Nesto gadno ne stima u drzavi Hrvatskoj

Komentiraj...
Vidi sve komentare