Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nikolu (25) pustili s psihijatrije pa oca ubio zbog automobila...

Nikola Kežić (25) napao oca Zorana i prije pet-šest dana, kad ga je također bacio na pod i gušio, a situaciju su spasile supruga i drugi sin
, koji ga je i odveo na psihijatriju

Video: 24sata Video
136 komentara

Nikola je uvijek vozio ćaćin auto, a nije smio jer nije imao vozačku dozvolu. Starome su stalno dolazile kazne i naravno da mu je više dosadilo plaćati. Nije mu više želio dati ključeve auta i tu su nastajali problemi, kazuju nam mještani Staševice kraj Ploča, šokirani ubojstvom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nikolu Kežića (25) uhitili su zbog sumnje da je u subotu prijepodne u obiteljskoj kući ubio 64-godišnjeg oca Zorana. Prema neslužbenim informacijama, zadavio ga je nakon što mu je otac odbio dati automobil. Tijelo je nađeno u subotu u 13.20 sati. Kako doznajemo, ovo nije bio prvi ovakav sukob oca i sina.

Policija i Hitna medicinska pomoć često su znale intervenirati u njihovu domu, a posljednji put to se dogodilo, kažu mještani, tjedan dana prije ubojstva. Nikola je, tvrde susjedi, uvijek bio problematičan te je ogrezao u alkohol i lake droge, a imao je i psihičkih problema, zbog kojih je prije pet-šest godina i boravio na Klinici za psihijatriju KBC-a Split. 


- U obiteljskoj kući živjeli su Nikola, sad njegov pokojni otac, brat, sestra i majka. Ova situacija nije nastala jučer, a starome je više sve dozlogrdilo – rekli su nam mještani dodajući kako je Nikola napao oca Zorana i prije pet-šest dana, kad ga je također bacio na pod i gušio, a situaciju su spasile supruga i drugi sin. 


- Znam da ga je brat u nedjelju vodio na psihijatriju i već navečer su ga pustili kući, dali mu lijekove. Dan prije tu su bili policija i ekipa Hitne medicinske pomoći. Bili su oni tu često, no sustav je zakazao, eto što se dogodilo. Zlo se dogodilo, jer je Nikolu trebalo na vrijeme hospitalizirati – ogorčeno kažu mještani Staševice dodajući kako je u obitelji Kežić mir bio samo nakon što je Nikola odležao na psihijatriji neko vrijeme.

Tad se kući vratio sasvim “normalan”, a onda je očito počeo zaboravljati piti lijekove i situacija u obitelji ubrzo je ponovno eskalirala. 


- Njegov otac Zoran imao je zdravstvenih problema. Imao je artritis i stalno je trpio velike bolove. Jedinu udaljenost koju je mogao prijeći jest ona od fotelje do zahoda – pričaju nam mještani. 


Nikola je jak mladić i nije bilo šanse da mu se otac odupre. Navodno je otac, nakon što je izbila svađa zbog automobila, teškom mukom krenuo za sinom u njegovu sobu želeći ga smiriti, ali Nikola je, umjesto da se urazumi, izgubio kontrolu. 
U dubrovačkoj policiji su nam potvrdili da su u obiteljskoj kući Kežića više puta intervenirali, uz prisutnost Hitne pomoći, no detalje nisu željeli otkrivati. 
Iz KBC-a Split do zaključenja izdanja nismo uspjeli doznati kakvih je psihičkih problema imao Nikola i zbog čega nije bio hospitaliziran na vrijeme. 

Možda vas zanima i ovo:
Message