To je to što me zanima!

'Morala sam progovoriti zbog svih žena koje su ignorirali...'

Na pitanje je li planirala toga dana u Saboru podijeliti svoju intimu ili je to učinila spontano, u žaru rasprave o smjeni ministra Milana Kujundžića, izjavila je da je odluku donije znatno ranije...
Vidi originalni članak

Mostova zastupnica Ivana Ninčević Lesandrić svojim je istupom o kiretaži koja joj je u KBC Split navodno rađena bez anestezije dok su joj bile svezane ruke i noge pokrenula je lavinu i potaknula stotine žena da ispričaju svoja traumatična iskustva iz hrvatskih bolnica.

U prvom razgovoru s medijima, Ninčević Lesandrić za RTL je objasnila što ju je motiviralo da ispriča svoje iskustvo i još jednom ponovila da anesteziju nije vidjela. 

- Ono što je bila poanta komentiranja mog slučaja je da su tisuće žena pisale peticije i otvorena pisma, a nitko ih nije doživljavao. Nisam očekivala ovakav interes. Drago mi je, znam koliko je hrabrosti trebalo za ovo reći - istaknula je. 

Na pitanje je li planirala toga dana u Saboru podijeliti svoju intimu ili je to učinila spontano, u žaru rasprave o smjeni ministra zdravstva Milana Kujundžića, Ninčević Lesandrić je izjavila da je odluku donije znatno ranije.

ŠTO SE TOČNO DOGODILO? 'Slučaj kiretaža': U splitskom KBC-u počeo unutarnji nadzor

- Davno prije sam odlučila to reći u Saboru jer žene su i prije upozoravale, imala sam ministru potrebu to reći u oči. Nije bilo lako. Morala sam progovoriti zbog svih koje su godinama ignorirane - objasnila je. 

'Prvo je rekao kome vjeruje, sad šalje inspekciju'

Rekla je i da joj nije važno kako će za nju završiti ova priča. 

SLUČAJ KIRETAŽA Kujundžić: Kreće inspekcija po bolnicama zbog iskustava žena

- Poanta nije jedan slučaj, nego tisuće žena koje ne žele da se ikome više to dogodi. Velika je promjena nastala kada su institucije priznale da imamo problem, prihvatile su činjenice da žene prolaze kroz mučna iskustva. I dalje je na ženama ogroman posao da prate sve korake i reagiraju ako uoče da nešto nije kako treba - kazala je Ninčević Lesandrić.

'TO JE BIO DRUGI ZAHVAT' KBC Split: Nismo Lesandrić radili kiretažu bez anestezije

Na zahtjev da komentira to što ministar Kujundžić i dalje prenosi stav bolnice da je Mostova zastupnica lagala u Saboru o tome što joj se dogodilo, ona je odgovorila: 'Meni je interesantno kako je prije neki dan rekao kako nema što dodati na priopćenje KBC-a kojem vjeruje, a sada šalju inspekciju. Takve izjave nije potrebno komentirati'.

Na pitanje je li ili nije primila anesteziju za zahvat, odlučno je odgovorila: 'Ja na svoje oči nisam vidjela anesteziju.'
 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • frament 16.10.2018.

    svaka čast, bravo!! glasat ću za nju na sljedećim izborima!

  • efteling 15.10.2018.

    eto najzad ce se i Hrvatice moci slobodno seksati ne razmisljajuci hoce li dobiti anasteziju ili ne...Valjda hoce?Ipak je hdz u pitanju...sa njima se nikad ne zna...

  • Polaris.M.S. 15.10.2018.

    Liječnici su osobe u bjeloj kuti ( hlačama ili suknji) kojima vas plaše dok ste djeca. Pola života oni provedu mučeći se knjigama, i odričući se svih zadovoljstava. Najčešče da bi eksploatacijom svojeg imena i prezimena sa skračenicama dr,sci, hranili svoju ogromnu sujetu, a NE zbog toga da bi bili asketi koji pomaganjem drugima hrane svoje duše. Drugu polovicu života provedu ponosno noseči bijele kute, hlače i suknje te pločice sa dr, ispred svog imena i prezimena tretirajuči pacijente kao potrošnu robu, za koju važi izreka; koliko novca toliko i posvečenosti pacijentu. Prave za pacijente skupe greške, ali ih nikad ne plačaju jer je nepisano pravilo u funkcioniranju liječničke profesije. da grešku ne vidi nitko, nego da se ona nazove sudbinom ili višom silom protiv koje se nije moglo nista makar se "pokušalo sve što nalaže medicinska praksa" ....A vi? Tek kad odrastete i postanete njihov pacijent, shvatite da su oni koji su vas u djetinstvu plasili liječnikom bili u pravu.....Nažalost primjera za gorenavedeno je prilicno više nego izuzetaka. Njima naklon do poda te svaka čast i poštovanje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare