To je to što me zanima!

Ništa od bijelog Božića? Najavili zatopljenje i povremenu kišu

Priželjkujete li bijeli Božić, sve je vjerojatnije da vam se želja ni ove godine neće ispuniti. Naime, za blagdane jača južina s kojom dolazi i iznadprosječna toplina, najavljuju meteorolozi
Vidi originalni članak

Ni ove godine ne očekuje nas bijeli Božić. Meteorolozi najavljuju zatopljenje i neugodnu promjenu vremena kojoj smo svjedočili i posljednjih nekoliko dana.

- Od srijede slijedi nestabilnije i toplije razdoblje, uz jugozapadnjak, na Jadranu umjereno i jako jugo, te uz povremenu kišu, na Jadranu i uz njega češću, lokalno moguće i obilniju, praćenu grmljavinom. Samo još u srijedu navečer u gorju ponegdje susnježica i snijeg - sažeta je tjedna prognoza koju je za HRT napisala Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

- Nastavak vikenda bit će povoljan za boravak na otvorenome i uživanje u adventskom ugođaju. Ipak prikladno se odjenite jer će navečer biti razmjerno hladno. A priželjkujete li bijeli Božić, sve je vjerojatnije da vam se želja ni ove godine neće ispuniti. Naime, za blagdane jača južina s kojom dolazi i iznadprosječna toplina - dodaje.

PROBLEMI NA CESTAMA Oprezno u prometu: Magla mjestimice smanjuje vidljivost, mogući su odroni, jak vjetar

U većini zemlje danas se očekuje sunčano i prohladno.

- Jutros je prevladavalo vedro uz jutarnji mraz. Na sjevernom Jadranu uz obalu Istre bilo je mjestimice magle. Jutarnje temperature zraka su u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti od -5 do 0ºC, u Slavoniji i Baranji od 2 do 4ºC, a na Jadranu od 5 do 10ºC. Danas će pod utjecajem anticiklone prevladavati vedro, ali prohladno vrijeme sa sjevernim vjetrom. Na Jadranu će puhati tramuntana i sjeverozapadnjak. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti od 5 do 10, na Jadranu od 8 do 14ºC - prognozira za N1 meteorolog Bojan Lipovšćak.

Idući tjedan očekuje se isto promjenjivo vrijeme, a anticiklona postepeno slabi. 

Od utorak očekuje se dodatan pad temperature uz naoblačenje. U srijedu nas očekuje pretežno oblačno, a na Jadranu moguća i kiša. Vjetar u okretanju na jugo, a temperatura zraka u malom porastu.

Prognoza za četvrtak jugo, oblačno s kišom, a u unutrašnjosti iznad 1000 m susnježica i snijeg, a petak slično kao četvrtak hladno uz kišu.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Sokol ga nije volio 19.12.2021.

    @maxim m48 ajd molim te nemoj se više javljati jer niže sa svojim komentarima ne možeš ići,dotakao si dno.

  • Pluton 0999 19.12.2021.

    Svaki nam je jadniji, ne treba nam bijeli. Političarima i mafiji bude bijeli, nek sam šmrču bijelo

  • nap 19.12.2021.

    Rekao bi stulic proljece 13 u decembru haha danas suncano toplo 12

Komentiraj...
Vidi sve komentare