News

Komentari 0

Oprezno u prometu: Magla mjestimice smanjuje vidljivost, mogući su odroni, jak vjetar

Oprezno u prometu: Magla mjestimice smanjuje vidljivost, mogući su odroni, jak vjetar

U većem dijelu unutrašnjosti danas pretežno oblačno, ponegdje uz slabu kišu, u najvišem gorju i susnježicu; ujutro mjestimice magla, a na Jadranu i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije većinom sunčano

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Mogući su odroni. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog olujnog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina), javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 7 sati.

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h, zbog jakog vjetra, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Vozače se poziva na dodatni oprez na zagrebačkoj obilaznici (A3) zbog pregažene životinje na kolniku na čvoru Buzin u smjeru Lipovca vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h, a zbog vozila u kvaru na autocesti A7 između tunela Katarina i tunela Trsat u smjeru mosta Krk vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine 40 km/h.

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, a povremeni zastoji mogući su na dionicama cesta gdje traju radovi.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

DHMZ: Na Jadranu sunčano, u unutrašnjosti oblačno, ponegdje uz slabu kišu

U većem dijelu unutrašnjosti danas pretežno oblačno, ponegdje uz slabu kišu, u najvišem gorju i susnježicu; ujutro mjestimice magla, a na Jadranu i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije većinom sunčano.

Prema prognozi Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, na udare gdjegod i olujna, osobito podno Velebita.

Najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 7, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 11 do 15 stupnjeva Celzijevih.

Najčitaniji članci