To je to što me zanima!

Ništa od vožnje žičarom Sljeme: Nije dobila dozvolu zbog buke

Naime, zbog izvješća o mjerenju buke kasni izdavanje devete uporabne dozvole za rad žičare, za koju Gradu Zagrebu Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata, a ni Ministarstvo prometa nisu dali mišljenje
Vidi originalni članak

Sanitarna inspekcija dala je odbijenicu za žičaru Sljeme jer nije ispunila pravila o prekomjernoj buci. Naloženo je da moraju sanirati taj problem, neslužbeno saznajemo iz izvora u Državnom inspektoratu. 

Podsjetimo, u subotu je u tehničkom pregledu žičare bila sanitarna inspekcija Državnog inspektorata, koja treba dati mišljenje o prekomjernoj buci. 

MOŽE LI IĆI GORE? Žičara Sljeme je još na čekanju, previše je bučna: 'Namjerno se zavlači zbog lokalnih izbora...'

Naime, zbog izvješća o mjerenju buke kasni izdavanje devete uporabne dozvole za rad žičare, za koju Gradu Zagrebu Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata, a ni Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture nisu dali mišljenje.

Zbrka je nastala oko pitanja: Je li mišljenje o buci u domeni prometne infrastrukture? U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture rekli su da “buka nije u njihovoj domeni” i uputili su Grad Zagreb da zatraži mišljenje od Fakulteta prometnih znanosti, a Sanitarna inspekcija Državnoga inspektorata Grad Zagreb je uputila na Ministarstvo zdravstva.

GRAĐANI SE JOŠ MORAJU STRPJETI Pavičić Vukičević provozala se Žičarom Sljeme: 'Sigurna je!'

Iz Grada Zagreba slučaj su ocijenili “namjernim odugovlačenjem navodno zbog lokalnih izbora”.

Nazvali smo i glavnog voditelja projekta sljemenske žičare, ali ga nismo uspjeli dobiti. Kako neslužbeno saznajemo, izvođač će morati izgraditi bukobran, koji će dodatno povisiti troškove cijelog projekta. 

Idi na 24sata

Komentari 148

  • balki balki 07.05.2021.

    Jel ce buku mjerit sa 6m/s ili 4m/s brzinom gondola?

  • omniameamecumporto 06.05.2021.

    Korupcija na svakom koraku, nema tu pomoći, ne vrijedi na staro odijelo stavljati novu zakrpu.Dok se ne provjeri stečevina svakog građanina ove države koji živi iznad svojih mogućnosti nema nama opstanka.Svatko mora dobiti priliku dokazati da je sve legalis u protivnom sankcije. Dosta više priče..... mene više ne zanima što blebeću.Ja ću glasovati za onoga koji će krenuti u akciju i provjeriti do kosti i sankcionirati prvog prijavljenog građanina i njegovu imovinu.Ajmo, anonimno prijaviti susjeda ako mislimo da se bahati i da se je malo zaigrao, to je naša građanska dužnost a onda lagano da gledamo svi skupa efekte od tog i institucije ove države u akciji. Takovu vlast ja hoću, drugo ništa me za sada ne zanima. Oduzeti opljačkano od države i naroda i napuniti zatvore kriminalcima. Nije problem , nije nemoguće ako hoćemo, čak lako je. Tko je sada u svojim kampanjama rekao da će tako nešto učiniti...nitko, e pa onda ja neću trošiti svoje vrijeme da izaberem ponovo isto samo sa drugim pakovanjem.

  • Cipelcug 05.05.2021.

    Baš sam mislio okupiti ekipu za izlet na Sljeme.

Komentiraj...
Vidi sve komentare