To je to što me zanima!

Njemački grad upozorava na opasnu virusnu bolest: 'Može dovesti do paralize, ali i smrti'

Prema mišljenju stručnjaka, moglo bi doći do pojave posebno velikog broja krpelja ove sezone, zbog čega nije isključena zaraza stanovništva
Vidi originalni članak

Grad München u Njemačkoj upozorio je javnost s rizikom od krpeljnog encefalitisa (TBE), virusne bolesti koju prenose krpelji. Krpelji su sada aktivni gotovo cijele godine, a ne samo u proljeće i ljeto. Njihovi ugrizi mogu dovesti do infekcija, osobito kada je zima blaga, priopćio je Gradski ured za zdravstvo.

München je jedan od 178 urbanih i ruralnih okruga u Njemačkoj koji se smatraju područjima u kojima je visok rizik od krpeljnog meningoencefalitisa (KME). Zdravstvena službenica Beatrix Zurek hitno preporučuje cijepljenje protiv opasne bolesti, pišu njemački mediji.

NIJEMCI U ŠOKU Umjetna inteligencija pronašla je ženu za 30 minuta: Policija u Njemačkoj tražila je 30 godina

- Ugriz krpelja može dovesti do upale moždanih ovojnica i leđne moždine, što rezultira paralizom, a u pojedinačnim slučajevima može biti i smrtonosan - navela je u upozorenju, prenosi Fenix.

Zurek kaže kako je upozorenje posebno namijenjeno osobama koje puno vremena provode vani.

PODVRGNULI GA TESTOVIMA Bizaran slučaj iz Njemačke: Muškarac se cijepio protiv koronavirusa čak 217 puta!

- Cijepite se protiv KME ili osvježite svoju zaštitu od cijepljenja - apelirala je zdravstvena službenica.

Postoji učinkovito cijepljenje koje se dobro podnosi i sastoji se od tri cjepiva. Prema mišljenju stručnjaka, moglo bi doći do pojave posebno velikog broja krpelja ove sezone, zbog čega nije isključena zaraza stanovništva.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare