To je to što me zanima!

Njemica (35) se utopila u oluji kraj Kornata: 'More ju je bacalo i nije se uspjela popeti na brod'

Možemo samo reći da se ne radi o ronilačkoj nesreći, već o nesretnom slučaju. Pokušali smo sve da joj pomognemo no nismo uspjeli, bio je kratak voditelj ronjenja
Vidi originalni članak

Njemica (35) preminula je u utorak oko 19 sati nakon organiziranog ronjenja u moru kraj otoka Levrnaka, nedaleko od Kornata.

Kako su nam potvrdili iz PU šibensko-kninske, kao uzrok smrti potvrđeno je utapanje te je sve proglašeno nesretnim slučajem.

Kako doznajemo, Nijemci su željeli roniti u području NP Kornati te su se javili ronilačkom centru, koji inače ima sjedište u Zagrebu. Cijelo to područje je zahvatila velika oluja te su se morali vratiti na brod. Mlada Njemica u pratnji majke nikako se nije uspjela popeti na sigurno, bacalo ju je more te se nagutala vode.

Iz ronilačkog centra nisu željeli puno komentirati nesreću.

- Možemo samo reći da se ne radi o ronilačkoj nesreći, već o nesretnom slučaju. Pokušali smo sve da joj pomognemo no nismo uspjeli - bio je kratak voditelj ronjenja.

Idi na 24sata

Komentari 95

  • gljdlhf 08.08.2020.

    Jbg koji voditelj ronjenja?? Pun brod ronioca a zeba se utopio a da joj nitko na pomogne makar najobičniji kolut za spašavanje bi pomogao . Bitno uzet lovu ..

  • Slovenac xtrem 08.08.2020.

    Svaka srdela je znala da stiže nevera.

  • Vito1 08.08.2020.

    Nevrijeme ili nevera svejedno. Ne možete ostaviti osobu u moru i laprdati da se nije moglo napraviti ništa. Svaki voditelj ronjenja, ali pravi voditelj ronjenja iz tekućine (more, slatka voda) IZLAZI ZADNJI, a ne prvi.Zašto zadnji??? Zato da može reagirati kad izbroji je li netko nedostaje i odmah zaroniti u potragu. Ako izlazi prvi znači da je postao voditelj ronjenja novcima, a ne znanjem, kamoli iskustvom. Danas možeš postati voditelj ronjenja za ljetne sezone i oko 6.000 kuna, ovisno o prijateljevanju s "instruktorima ili novcima na raspolaganju -2.000 kuna tečaj osnovni, zatim 2.000 kuna tečaj napredni + 2.000 kuna tečaj voditelja ronjenja. Vrijeme potrebno za tečaj 6 + 6 + 6 sati teorije pa 6 + 6 + 6 sati ronilačke prakse i broj potvrde da si "ronilac" te i te kategorije dolazi e-mailom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare