To je to što me zanima!

Nova akcija USKOK-a: Policajac dilao informacije Dragi Tadiću?

USKOK sumnjiči umirovljenog policajca da je u vrijeme dok je bio aktivan u službi dostavljao Tadiću informacije koje su mu bile zanimljive i potrebne
Vidi originalni članak

USKOK i osječka služba PNUSKOK-a krenuli su danas u akciju protiv jednog umirovljenog inspektora PU osječko-baranjske i poduzetnika Drage Tadića zbog sumnji u dilanje povlaštenih policijskih informacija. 

- Koliko je meni poznato, Drago Tadić je bio sam na razgovoru i potom pušten, nije uhićen. Ne znam točno o čemu se radi, jer sam trenutno u Zagrebu, a ne u Osijeku, ali znam da neće biti zadržan – rekao Tadićev odvjetnik Zdravko Dumančić za Večernji list.

PLATIO JAMČEVINU Drago Tadić izašao iz istražnog zatvora, branit će se sa slobode

Naime, USKOK sumnjiči umirovljenog policajca da je u vrijeme dok je bio aktivan u službi dostavljao Tadiću informacije koje su mu bile zanimljive i potrebne, a koje su se odnosile na eventualne policijske istražne radnje protiv njega. 

Sumnjaju kako je inspektor od listopada 2018. do 25. studenoga 2020. u Osječko-baranjskoj županiji i Bosni i Hercegovini, na zahtjev Tadića uz obećanu naknadu i materijalnu korist, u više navrata vršio provjere radi pribavljanja navedenih podataka, nakon čega je redovito izvještavao ga o rezultatima tih provjera.

Također mu je dostavljao službenu dokumentaciju PNUSKOK-a u vezi provođenja izvida vezanih za trgovačko društvo povezano s Tadićem, a znao je kako se radi o tajnim podatcima.

Za navedeno je Tadić nagradio inspektora kupnjom građevinskog materijala, a osigurao je i zaposlenje članova njegove obitelji, te dobivanje kućanskog aparata.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predložio određivanje istražnog zatvora protiv jednog okrivljenika.
 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • dale73 08.06.2022.

    Hrvatska nema polciju, to je HDZ milicija, a sudstvo su HDZ komesari , bar njih 90 %.

  • Dovla25 07.06.2022.

    Ajmo političari dajte se malo uključite da čujemo i vaše nepodopštine,nemojte se sramiti.Mi smo tu za vas da vas gledamo i divimo vam se.

  • 24bimbo 07.06.2022.

    predivna policija, lijep primjer

Komentiraj...
Vidi sve komentare