Obavijesti

News

Komentari 6

Drago Tadić izašao iz istražnog zatvora, branit će se sa slobode

Drago Tadić izašao iz istražnog zatvora, branit će se sa slobode

Istražni zatvor su 10 lipnja osim Tadiću odredili i osječkim sucima Zvonku Vekiću i Anti Kvesiću, dok je sudac Darko Krušlin pušten da se brani sa slobode kao i braća Mamić koji su u BiH.

VIDEO

Poduzetnik Drago Tadić, pritvoren zajedno s osječkim sucima u slučaju Mamić, u četvrtak je izašao iz istražnog zatvora u Remetincu nakon što je uplatio pola milijuna kuna jamstva.

Tadića su pritvorili 10. lipnja, zbog sumnje da je osječkim sucima nosio novac kako bi pogodovali bivšem čelniku Dinama Zdravku Mamiću i njegovu bratu Zoranu.

Istražni zatvor osim Tadiću tada su odredili i osječkim sucima Zvonku Vekiću i Anti Kvesiću, dok je sudac Darko Krušlin pušten da se brani sa slobode kao i braća Mamić koji su u BiH.

Pomozite braći bjeguncima da se konačno vrate u Hrvatsku
Pomozite braći bjeguncima da se konačno vrate u Hrvatsku

Sud je u međuvremenu novom odlukom nakon Uskokove žalbe Mamićima ipak odredio istražni zatvor, a iz Remetinca je izašao sudac Ante Kvesić nakon što je udaljen sa sudačke dužnosti kada je protiv njega pokrenut stegovni postupak.

Uskok je protiv sve šestorice pokrenuo istragu i zatražio istražni zatvor zbog primanja i davanja mita i trgovanja utjecajem. Krušlina terete da se s Mamićem, protiv kojega se već vodio postupak na osječkom sudu, počeo družiti nakon što ga je upoznao u svečanoj loži stadiona u Maksimiru i od njega uzeo skupocjeni sat "Audemars Piguet".

Mamić dao novac za povoljniju sudsku odluku

Tužiteljstvo tvrdi da je Mamić od travnja 2017. do 21. svibnja 2019. kontaktirao sa sucem Vekićem koji mu je obećao da će za novac koji će podijeliti s Kvesićem "ishoditi povoljne sudske odluke”. Mamić mu je stoga, tvrdi Uskok, u više navrata predao najmanje 370.000 eura za njega i druga dva suca.

Uskok tvrdi da je Mamić s Kvesićem dogovorio da će mu dati 100.000 za "donošenje povoljne sudske odluke", a novac koji je navodno prikupio Zoran Mamić sucu je predao poduzetnik Tadić.

'U Osijeku deset godina nije rađena ni tražena sigurnosna provjera nadležnog pravosuđa'
'U Osijeku deset godina nije rađena ni tražena sigurnosna provjera nadležnog pravosuđa'

Tužiteljstvo navodi i da je Mamić, "kao nagradu za dogovoreno pogodovanje" podmirivao troškove putovanja i boravka Vekića i njemu bliskih osoba u Dubaiju krajem 2017. te je ujedno autoritetom svog položaja u Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) Vekiću osigurao odlazak na utakmicu hrvatske reprezentacije u lipnju 2018. u Veliku Britaniju na trošak HNS-a.

Istraga je pokrenuta nakon što je Zdravko Mamić, pravomoćno osuđen za izvlačenje novca iz Dinama, tužiteljstvu dostavio dokaze protiv sudaca koje je potom otvoreno prozivao za korupciju u javnim istupima i na društvenim mrežama.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a