To je to što me zanima!

Nova strašna karta statičara: Stradali centri Petrinje i Siska

Na području županije pregled statičara čeka još više od 3.600 objekata, no statičari kontroliraju i one objekte na području Petrinje i Gline čiji vlasnici nisu službeno prijavili štetu zbog neriješenih vlasničkih odnosa
Vidi originalni članak

Posljedice strašnih potresa na području Sisačko-moslavačke županije strašne su. Statičari su prema informacijama od subote ujutro pregledali čak 13.258 objekata od 29.765 prijavljenih oštećenih objekata, a crvenu naljepnicu zbog oštećenja dobilo je 1811 objekata.

Još je 159 objekata dobilo crvenu naljepnicu zbog vanjskih utjecaja, a riječ je o objektima kojima prijeti opasnost zbog oštećenja na susjednim objektima. Crvena naljepnica znači da se u tim objektima ne može živjeti.

POGLEDAJTE VIDEO: Dobar posao u Glini

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Još je dodatnih 3165 objekata proglašeno privremeno neuporabljivo zbog potrebe za hitnim intervencijama ili do detaljnog pregleda koji bi trebao pokazati prave razine štete na 1474 objekata. Na području Sisačko-moslavačke županije je neuporabljivo zbog oštećenja 1786 objekata te 159 zbog vanjskih utjecaja. A privremeno neuporabljivo je 3114 objekata, stoji detaljnije u izvješću statičara.

Večernji list je dobio grafički prikaz sa aplikacije koju koriste statičari i hitne službe, a koja prikazuje oznake oštećenih objekata u Sisku i Petrinji. Iz njih se vidi kako je naročito stradao onaj stari dio gradova, sama središta.

Legenda

  • Crni trokutići - još nije pregledano
  • Zeleni - može se koristiti
  • Žuti - mora se znatnije sanirati
  • Crveni - rušenje

Na području cijele Sisačko-moslavačke županije pregled statičara čeka još više od 3600 objekata koji su prijavili štetu, no statičari kontroliraju i one objekte na području Petrinje i Gline čiji vlasnici nisu službeno prijavili štetu, a njih je velik broj zbog neriješenih vlasničkih odnosa, napuštenih zgrada, piše VL.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Selo_malo 09.01.2021.

    Kada bi se napravila karta statike cijele Hrvatske, mislim da bismo se svi iselili.

  • dadaizcentragrada 09.01.2021.

    "...veliki broj neprijavljenih šteta zbog neriješenih vlasničkih odnosa"= zaboravite na pomoć države. Isto tako dosta njih će vjerojatno izgubiti puno živaca na kilometarsku papirologiju i odustati.

  • sabina11 09.01.2021.

    Nismo li uvezli migrante? Možda će i kao volonteri raditi njihove zemlje nisu porušene

Komentiraj...
Vidi sve komentare