Obavijesti

News

Komentari 12

Nova strašna karta statičara: Stradali centri Petrinje i Siska

Nova strašna karta statičara: Stradali centri Petrinje i Siska

Na području županije pregled statičara čeka još više od 3.600 objekata, no statičari kontroliraju i one objekte na području Petrinje i Gline čiji vlasnici nisu službeno prijavili štetu zbog neriješenih vlasničkih odnosa

VIDEO

Posljedice strašnih potresa na području Sisačko-moslavačke županije strašne su. Statičari su prema informacijama od subote ujutro pregledali čak 13.258 objekata od 29.765 prijavljenih oštećenih objekata, a crvenu naljepnicu zbog oštećenja dobilo je 1811 objekata.

Još je 159 objekata dobilo crvenu naljepnicu zbog vanjskih utjecaja, a riječ je o objektima kojima prijeti opasnost zbog oštećenja na susjednim objektima. Crvena naljepnica znači da se u tim objektima ne može živjeti.

POGLEDAJTE VIDEO: Dobar posao u Glini

Pokretanje videa...

U Glini nedovršene dvije ulice 02:09

Još je dodatnih 3165 objekata proglašeno privremeno neuporabljivo zbog potrebe za hitnim intervencijama ili do detaljnog pregleda koji bi trebao pokazati prave razine štete na 1474 objekata. Na području Sisačko-moslavačke županije je neuporabljivo zbog oštećenja 1786 objekata te 159 zbog vanjskih utjecaja. A privremeno neuporabljivo je 3114 objekata, stoji detaljnije u izvješću statičara.

Večernji list je dobio grafički prikaz sa aplikacije koju koriste statičari i hitne službe, a koja prikazuje oznake oštećenih objekata u Sisku i Petrinji. Iz njih se vidi kako je naročito stradao onaj stari dio gradova, sama središta.

Legenda

  • Crni trokutići - još nije pregledano
  • Zeleni - može se koristiti
  • Žuti - mora se znatnije sanirati
  • Crveni - rušenje

Na području cijele Sisačko-moslavačke županije pregled statičara čeka još više od 3600 objekata koji su prijavili štetu, no statičari kontroliraju i one objekte na području Petrinje i Gline čiji vlasnici nisu službeno prijavili štetu, a njih je velik broj zbog neriješenih vlasničkih odnosa, napuštenih zgrada, piše VL.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.