To je to što me zanima!

Novak će ostati u Laburistima: Trebamo pregaziti vlastiti ego

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Mladen Novak i Zlatko Tušak ostaju u Laburistima. Novak kaže da je ovo situacija u kojoj treba pregaziti vlastiti ego radi interesa stranke i njezinog spašavanja
Vidi originalni članak

Mladen Novak za sada ipak ostaje u Hrvatskim laburistima. Nakon skoro dva i pol sata, koliko je trajala sjednica Kluba Laburista, pala je odluka.

- Presudilo je to da je interes stranke, koja je u ovom trenu jedina prava socijaldemokratska stranka u Hrvatskoj, bitniji. Treba pregaziti vlastiti ego i pokušati spasiti stranku. Mislim da je to moguće - rekao je Novak. Ističe da iz njegove perspektive nije moguća koalicija ni s HDZ-om ni sa SDP-om.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

'Interes građana na prvom mjestu'

Nagađalo se da bi stranku mogao napustiti i Zlatko Tušak , ako to učini Novak. On kaže da je takvu mogućnost i ranije odbacio.

- Otvoreno smo razgovarali o svim problemima, metnuli smo ih na stol. Dogovorili smo se da i ubuduće otvoreno razgovaramo. Kada je u pitanju rad Kluba onda nam je interes građana na prvom mjestu. Razgovarali smo najviše o nesmotrenoj izjavi i krivom tumačenju koaliranja sa SDP-om. Ako će do toga doći, prvo će se otvoreno razgovarati u cijeloj stranci, a onda davati informacije u javnosti - rekao je Tušak.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

'Ne dogovorima zbog saborskih fotelja i mandata'

Novoizabrana predsjednica stranke Nansi Tireli rekla je da će o mogućem koaliranju s nekom drugom strankom odlučiti Nacionalno vijeće, a prije čega će se članovi sami izjasniti o tome po načelu "jedan član - jedan glas". Pritom ističe da ona sama nikad nije spomenula mogućnost koalicije sa SDP-om.

- Zagovaram ujedinjenje ljevice jer jedino ona može dati prave iskrene odgovore za dobrobit građana. To nikako ne može biti desnica. Dogovori da, a ne dogovorima Laburista zbog saborskih fotelja i mandata. Laburisti imaju svoje točke, svoj program rada, točno znaju što žele, čemu teže. Ukoliko na lijevoj strani nađemo stranke koje će nas pratiti u tome bit ćemo spremni na suradnju, ali konačnu odluku donose tijela stranke - rekla je.

- Mislim da smo u ovom trenutku mi jedina prava ljevica, pokazali smo u zadnje tri godine kakvu Hrvatsku želimo i za koga se to borimo - zaključuje Tireli.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 40

  • BiH83 18.02.2015.

    Citam komentare i vidim da su Laburisti mnogima nebitni.Naravno da su nebitni uhljebima dvije najvece a najnesposobnije stranke koji po cijele dane vise na internetu u nekoj drzavnoj upravi.Pojedine saborske zastupnike iz redova Laburista poznam i znam da za razliku od Hdz-a i Sdp-a koji svoj posao obavljaju radi vlastitog dzepa Laburisti ga obavljaju radi malog i obicnog covjeka.Znaju to i stranacki uhljebi dviju najvecih stranaka ali to ne smiju proznati.

  • trovuk 1991 17.02.2015.

    pregaziti i mamu svoju , ako treba , radi VLASTITOG spašavanja , meni se čini

  • Lina39 17.02.2015.

    Baš me briga hoće li izaći ili ostati u laburistima.Niti šta vrijede a neće ih uskoro ni biti na političkoj sceni! Manji su od makovog zrna i po broju i po vrijednosti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare