Obavijesti

News

Komentari 40

Novak će ostati u Laburistima: Trebamo pregaziti vlastiti ego

Novak će ostati u Laburistima: Trebamo pregaziti vlastiti ego
6

Mladen Novak i Zlatko Tušak ostaju u Laburistima. Novak kaže da je ovo situacija u kojoj treba pregaziti vlastiti ego radi interesa stranke i njezinog spašavanja

VIDEO

Mladen Novak za sada ipak ostaje u Hrvatskim laburistima. Nakon skoro dva i pol sata, koliko je trajala sjednica Kluba Laburista, pala je odluka.

- Presudilo je to da je interes stranke, koja je u ovom trenu jedina prava socijaldemokratska stranka u Hrvatskoj, bitniji. Treba pregaziti vlastiti ego i pokušati spasiti stranku. Mislim da je to moguće - rekao je Novak. Ističe da iz njegove perspektive nije moguća koalicija ni s HDZ-om ni sa SDP-om.

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić/24sata 01:52

'Interes građana na prvom mjestu'

Nagađalo se da bi stranku mogao napustiti i Zlatko Tušak , ako to učini Novak. On kaže da je takvu mogućnost i ranije odbacio.

- Otvoreno smo razgovarali o svim problemima, metnuli smo ih na stol. Dogovorili smo se da i ubuduće otvoreno razgovaramo. Kada je u pitanju rad Kluba onda nam je interes građana na prvom mjestu. Razgovarali smo najviše o nesmotrenoj izjavi i krivom tumačenju koaliranja sa SDP-om. Ako će do toga doći, prvo će se otvoreno razgovarati u cijeloj stranci, a onda davati informacije u javnosti - rekao je Tušak.

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić/24sata 01:11

'Ne dogovorima zbog saborskih fotelja i mandata'

Novoizabrana predsjednica stranke Nansi Tireli rekla je da će o mogućem koaliranju s nekom drugom strankom odlučiti Nacionalno vijeće, a prije čega će se članovi sami izjasniti o tome po načelu "jedan član - jedan glas". Pritom ističe da ona sama nikad nije spomenula mogućnost koalicije sa SDP-om.

- Zagovaram ujedinjenje ljevice jer jedino ona može dati prave iskrene odgovore za dobrobit građana. To nikako ne može biti desnica. Dogovori da, a ne dogovorima Laburista zbog saborskih fotelja i mandata. Laburisti imaju svoje točke, svoj program rada, točno znaju što žele, čemu teže. Ukoliko na lijevoj strani nađemo stranke koje će nas pratiti u tome bit ćemo spremni na suradnju, ali konačnu odluku donose tijela stranke - rekla je.

- Mislim da smo u ovom trenutku mi jedina prava ljevica, pokazali smo u zadnje tri godine kakvu Hrvatsku želimo i za koga se to borimo - zaključuje Tireli.

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić/24sata 03:30

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...