To je to što me zanima!

Novi problemi za Trumpa: FBI je na njegovom imanju pronašao 11 setova tajnih dokumenata

Agenti FBI-a uklonili su 20-ak kutija iz odmarališta i rezidencije bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u Palm Beachu na Floridi,  uključujući registratore, setove povjerljivih vladinih materijala, fotografije...
Vidi originalni članak

FBI je otkrio 11 kompleta povjerljivih dokumenata tijekom pretrage Mar-a-Laga ranije ovog tjedna, uključujući neke materijale označene s najvišom razinom sigurnosti, izvijestio je u petak The Wall Street Journal.

Kako navode, agenti FBI-a uklonili oko 20 kutija iz odmarališta i rezidencije bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u Palm Beachu na Floridi, uključujući registratore, setove povjerljivih vladinih materijala, fotografije i najmanje jednu rukom pisanu poruku.

‘POD OPSADOM SAM’ FBI upao na Trumpovo imanje: ‘Provalili su čak u moj sef!’

Navodno su zaplijenili i jedan set 'strogo povjerljivih/SCI' dokumenata, najviše razine tajnosti. Osim toga, zaplijenili su i četiri seta 'strogo povjerljivih' dokumenata, tri seta 'tajnih' dokumenata i tri seta 'povjerljivih' dokumenata, što je najniža razina tajnosti, izvijestio je Journal. Nije poznato o čemu se konkretno radilo u tim tajnim dokumentima.

PROCURILE FOTOGRAFIJE Pusti vodu, Donalde: CNN tvrdi da se Trump ovako rješavao povjerljivih dokumenata

Među predmetima uzetim iz Trumpova odmarališta bio je i dokument o pomilovanju Rogera Stonea, vjernog Trumpovog saveznika koji je 2019. osuđen zbog laganja Kongresu tijekom istrage ruskog uplitanja u izbore 2016. godine. Podsjetimo, Trump je pomilovao Stonea prije odlaska s dužnosti, zaštitivši Stonea od trogodišnje zatvorske kazne.

ZAHUKTAVA SE U SAD-U FBI otkrio da je Trump iz Bijele kuće odnio dokumente o nuklearnom naoružanju?

Nejasno je kako je dokument povezan sa Stoneom zaplijenjen tijekom pretrage povezan sa širom kriminalnom istragom o Trumpovom potencijalnom pogrešnom rukovanju povjerljivim materijalima.

Tijekom potrage agenti FBI-a također su pronašli dokument o, kako navode, predsjedniku Francuske, no više detalja o tom dokumentu nisu napisali.

Podsjetimo, agenti FBI-ja upali su na imanje Mar-a-Lago u Palm Beachu na Floridi bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, a vijest je izazvala burne reakcije diljem Sjedinjenih Američkih Država. U javnost su procurile fotografije koje prikazuju, kako tvrde američki mediji Axios CNN, da je Trump povremeno u WC školjku bacao povjerljive dokumente.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • zamzung 13.08.2022.

    Ugledali se na balkan i naše izbore.

  • MarijanGrdašić 13.08.2022.

    Što se tiče Trumpa ništa novoga unutar SAD i dalje vatreno. U stvari pravi mali građanski rat.

  • uroš blesavi 13.08.2022.

    Je kak ne,lik je sigurno na tim tajnim dokumentima u kutijama drzao cvijeće 😒

Komentiraj...
Vidi sve komentare