To je to što me zanima!

Izgorjelo sve osim Gospe i križa

DRVO I PLASTIKA Dok smo se probijali kroz pepeo i pazili da nam nešto ne padne na glavu, na polici smo primijetili plastični kip Gospe. Na zidu je bio drveni križ. Samo su te dvije stvari preživjele požar
Vidi originalni članak

Zgarište zgrade u svetištu Marija Bistrica. Nije puno toga ostalo. Vatra je u noći na utorak progutala gotovo cijeli objekt. Dok smo se pažljivo probijali kroz pepeo i pazili da nam nešto ne padne na glavu, na polici smo primijetili plastični kip Gospe. 

U istoj prostoriji koja je izgorjela bio je drveni križ. Samo su te dvije stvari ostale u požaru koji je progutao zgradu.

Drvo i plastika.

Pogledajte video: Izgorjelo sve osim kipa Gospe i križa

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Gorjelo i prije 140 godina, sve osim kipa

Podsjećamo, u velikom požaru koji je buknuo oko 3 ujutro u utorak u Svetištu u Mariji Bistrici izgorjela je dvorana za mlade. 

Pogledajte video: Gorjelo u svetištu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vatrogasci ZJVP Zabok i ZJVP uspostava Marija Bistrica, DVD Marija Bistrica, DVD Tugonica – Podgrađe, DVD Laz i DVD Bedekovčina gasili su požar skoro šest sati. Srećom, nitko nije u požaru ozlijeđen.

24sata uživo iz Marije Bistrice

- Bilo je rano ujutro, čula sam krckanje i pomislila da bageri nešto ruju, ali kada sam izašla van, vidjela sam požar. Vatra je brzo zahvatila cijeli objekt - rekla nam je žena koja je sve vidjela.

U SVETIŠTU U MARIJI BISTRICI Požar gasili šest sati: 'Dvorana je izgorjela skoro do temelja'

Dvorana u kojoj su često bili smješteni hodočasnici izgorjela je skoro do temelja. Ipak, vatrogasci su uspjeli spasiti novi dio zgrade. Mještani kažu da se ne sjećaju ovakvog požara.

Svetište je gorjeli i prije 140 godina. 

Tada je izgorio dio crkve, ali je kip Majke Božje Bistričke ostao netaknut. 

Idi na 24sata

Komentari 313

  • dale73 14.10.2020.

    Kipovi , freske, ikone su znakovi poganstva, Bog ne voli i ne prihvaća IDOLOPOKLONSTVO, i ti kipovi nemaju nikakvu moć, jer da su je imali požara ne bi ni bilo.

  • Aron3 14.10.2020.

    Zar je samo to sveto bilo? Onda nije šteta što je drugo izgorjelo...

  • TAKE IT BACK 14.10.2020.

    Sve ove koji u toj plastici vide nešto nadnaravno treba pozvati na jedno mjesto i pokazati im fotografije iz požara po cijelom svijetu da vide što sve može ostati iza ovakvih požara. Istovremeno im treba objasniti razliku između vjere i religije, a ogromna je.

Komentiraj...
Vidi sve komentare