News

Komentari 313

Izgorjelo sve osim Gospe i križa

Izgorjelo sve osim Gospe i križa

DRVO I PLASTIKA Dok smo se probijali kroz pepeo i pazili da nam nešto ne padne na glavu, na polici smo primijetili plastični kip Gospe. Na zidu je bio drveni križ. Samo su te dvije stvari preživjele požar

Zgarište zgrade u svetištu Marija Bistrica. Nije puno toga ostalo. Vatra je u noći na utorak progutala gotovo cijeli objekt. Dok smo se pažljivo probijali kroz pepeo i pazili da nam nešto ne padne na glavu, na polici smo primijetili plastični kip Gospe. 

U istoj prostoriji koja je izgorjela bio je drveni križ. Samo su te dvije stvari ostale u požaru koji je progutao zgradu.

Drvo i plastika.

Pogledajte video: Izgorjelo sve osim kipa Gospe i križa

Gorjelo i prije 140 godina, sve osim kipa

Podsjećamo, u velikom požaru koji je buknuo oko 3 ujutro u utorak u Svetištu u Mariji Bistrici izgorjela je dvorana za mlade. 

Pogledajte video: Gorjelo u svetištu

Vatrogasci ZJVP Zabok i ZJVP uspostava Marija Bistrica, DVD Marija Bistrica, DVD Tugonica – Podgrađe, DVD Laz i DVD Bedekovčina gasili su požar skoro šest sati. Srećom, nitko nije u požaru ozlijeđen.

24sata uživo iz Marije Bistrice

- Bilo je rano ujutro, čula sam krckanje i pomislila da bageri nešto ruju, ali kada sam izašla van, vidjela sam požar. Vatra je brzo zahvatila cijeli objekt - rekla nam je žena koja je sve vidjela.

Dvorana u kojoj su često bili smješteni hodočasnici izgorjela je skoro do temelja. Ipak, vatrogasci su uspjeli spasiti novi dio zgrade. Mještani kažu da se ne sjećaju ovakvog požara.

Svetište je gorjeli i prije 140 godina. 

Tada je izgorio dio crkve, ali je kip Majke Božje Bistričke ostao netaknut. 

Najčitaniji članci