To je to što me zanima!

Novo rusko oružje: Ovo je dron u obliku sove i jako je opasan...

Na Međunarodnom forumu vojne tehnologije ruska je vojska predstavila dron koji izgledom imitira sovu. Osim što se može koristiti za špijunažu, dron je opremljen laserima za navođenje artiljerije i zračnih napada.
Vidi originalni članak

Među brojnim izlošcima na Međunarodnom forumu vojne tehnologije koji se svake godine održava blizu Moskve javnosti je za oko posebno zapeo - dron. I to ne bilo kakav dron - ovaj naime izgleda poput sove. To, dakako, ima svoju funkciju - iz zraka ga je teže primijetiti i identificirati kao letjelicu, a ne - pticu. 

Prema pisanju ruskih medija, prenosi Business Insider, dron teži tek pet kilograma, može letjeti 40 minuta i proći udaljenost od oko 20 kilometara u jednom letu. Sova-dron je opremljen kamerama, ali i sofisticiranim laserom pomoću kojeg može navoditi artiljeriju ili čak zračne napade. 

Unatoč pozornosti koju je izazvao ovaj dron, on nije prvi dron koji oponaša izgled sove ili ptica općenito, čak ni za Ruse. No, vojni stručnjaci hvale ruski dizajn i rješenja njihovih dizajnera jer se ovaj dron zapravo može 'sakriti' bez da se zapravo treba skrivati. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Papatest 30.06.2019.

    Sada će Krstičević odmah u uspješnu kupovinu bar dva jata da nam sove čuvaju nebo od ugroze i hibridnog rata

  • Papatest 30.06.2019.

    To je kopija sove iz Alo,alo serije

  • pravda2011 30.06.2019.

    Kod nas nebi ima svrhu jer bi ga odma skinuli nasi lovci

Komentiraj...
Vidi sve komentare