To je to što me zanima!

Obama tješio stradale u oluji Sandy, otkazana Noć vještica

Američki predsjednik rekao je kako neće zaboraviti nikoga i kako će pratiti situaciju da bude siguran da će ljudi do obnove dobiti pomoć. Djeca su ostala bez slatkiša
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Barack Obama posjetio je mjesta u kojima je uragan Sandy uzrokovao veliku štetu. Stradalima u oluji obećao je dugoročnu pomoć savezne države.Obama je s guvernerom New Jerseya Chrisom Christiem posjetio spasioce i stanovnike Atlantic Cityja. 

- Mi smo ovdje za vas i nećemo vas zaboraviti. Pratit ćemo situaciju kako bi bili sigurni da do obnove dobijete svu potrebnu pomoć, rekao je Obama i dodao da neće trpjeti nikakvu birokraciju te da će učini sve da pomoć dobiju što prije, javlja BBC.

Objasnio je da je postavio 'pravilo od 15 minuta' za svoje suradnike kojima je to rok za odgovor na pozive stradalih lokalnih zajednica za pomoć.

Masivna oluja je na istočnoj obali SAD-a ubila 63 ljudi, a bez struje su ostali milijuni. Zbog katastrofe je Obama zaustavio predizbornu kampanju uoči izbora idući utorak. Iako je Christie republikanac i veliki pristaša Mitta Romneya, posljednjih dana hvali Obamino upravljanje krizom. 

- Ne mogu dovoljno zahvaliti predsjedniku za njegovu brigu i suosjećanje za ljude naše države, rekao je Christie. 

Obamin protukandidat Mitt Romney nastavio je predizbornu kampanju, a posebno je pazio da ne napada predsjednika. Obama kampanju nastavlja u četvrtak, a planira podsjetiti Nevadu, Colorado i Wisconsin. 

Otkazana Noć vještica

Oluja Sandy je donijela razočaranje brojnoj djeci zbog otkazivanja Noći vještica. Naime, vlasti na istočnoj obali SAD-a nisu dopustile da djeca obilaze kuće zbog pokidanih vodova i iščupanih stabala, pa su mališani ove godine ostali bez slatkiša.  

Idi na 24sata

Komentari 54

  • Ja sam sam 01.11.2012.

    samo vi slavite kojekakve vjestice,vampire i ostale karakondzule i molite se njima

  • Excentric 01.11.2012.

    a na slici,od 7kuca samo jedna srusena,ostalo su sve stvari ispred....primjetih na prvoj slici da izgleda ko da obama davi zensku xD pa onda na trecoj/cetvrtoj(koja je vec) kao:vidi kak smo si frendovi sad,glasajte za mene

  • NinaDee 01.11.2012.

    užas užas!!....kak bu djeca bez slatkiša sad

Komentiraj...
Vidi sve komentare