To je to što me zanima!

'Obama, vratio sam se': Džihad John ubio i drugog novinara?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U utorak je objavljena još jedna snimka ubojstva američkog novinara. Slična je snimci ubojstva Jamesa Foleyja. Pretpostavlja se da je obojicu pogubio isti militant
Vidi originalni članak

Obama, vratio sam se . Vratio sam se zbog tvoje arogantne politike prema Islamskoj državi , zbog tvojeg inzistiranja na neprestanom bombardiranju. Ako tvoji projektili nastave napadati naš narod, onda će naši noževi nastaviti rezati vratove tvojim ljudima. Upozoravamo i druge zemlje koje su ušle u zločinački savez s Amerikom da se povuku i ostave naš narod na miru, poručio je džihadist koji je odrubio glavu američkom novinaru Stevenu Sotloffu (31) . Podsjetimo, u utorak je na internetu objavljena druga šokantna snimka ubojstva još jednog američkog novinara. Autentičnost snimke još nije potvrđena.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U kolovozu džihadisti su svijet šokirali snimkom ubojstva Jamesa Foleyja .

Pretpostavlja se da je obojicu pogubio isti militant, piše Daily Mail . Navodno je riječ o Abdulu Majeed Abdul Baryju (23) iz Londona koji je prije godinu dana napustio svoju obitelj kako bi se u Siriji i Iraku priključio pripadnicima ISIL -a. Bary je među kolegama suborcima poznat i kao ''Džihad John'' . Britanski mediji su objavili i da je  Bary bio i relativno poznati repper imena L Jinny ili Lyricist Jinn.

Snimke ubojstva obojice novinara su vrlo slični. I Foley i Sotloff pojavljuju se u sličnom narančastom odijelu. Obojica kleče, a ruke su im vezane iza leđa. Ubojica stoji iznad njih i prijeti im nožem. Na snimci se kasnije vidi kako Sotloffovo tijelo leži u lokvi krvi.

Djed i baka su preživjeli holokaust

Sotloff je pisao za Time i Foreign Policy, a otet je u Siriji prije godinu dana. Njegovi baka i djed s majčine strane preživjeli su holokaust. Odrastao je s majkom u Miamiju i ocem Artom. Tečno je govorio arapski i iako je bio svjestan rizika, svoju je karijeru "izgradio" na Bliskom istoku.

Obama u Bagdad poslao još 350 vojnika, u četvrtak summit NATO-a

Obama je naredio i da se u Bagdad pošalje dodatnih 350 vojnika kako bi zaštitili američko veleposlanstvo u glavnom gradu Iraka. SAD na Bliski istok šalje visoke dužnosnike kako bi izgradili snažnije regionalno partnerstvo u borbi protiv pripadnika Islamske države.

Glasnogovornik ministarstva obrane John Kirby kazao je kako će tako broj vojnog osoblja koje osigurava američke diplomate biti povećan na 820 ljudi.

Nakon posjete Talinu i sastanka s čelnicima triju baltičkih zemalja Obama će u četvrtak otputovati u Wales na summit NATO-a gdje će se, kako je ranije najavljeno, savjetovati sa saveznicima o dodatnim akcijama protiv snaga Islamske države.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • 03.09.2014.

    Islamska opasnost nije daleko od Hrvatske, nemojte to smetnuti sa uma....

  • mighty_reds1892 03.09.2014.

    Svršavali se i trljali kad su preko CNN-a gledali uživo prijenos letova tomahawka i bijelog fosfora po tisućama nevinih, a sad se zgražaju kad netko jednako brutalno snima odsjecanje glava. Vrijednosti zapadnog civilizacijskog kruga my ass.

  • celavi osvetnik 03.09.2014.

    ja samo znam da kad im upanu ameri i kad pohvataju ove glavne džihadiste da ce se krivit ko mala djeca. ameri im nece kidati glave vec ce ih patit svaki dan do njihove smrti. mozemo ocekivati totalni masakar islamske drzave,

Komentiraj...
Vidi sve komentare