Obavijesti

News

Komentari 77

'Obama, vratio sam se': Džihad John ubio i drugog novinara?

'Obama, vratio sam se': Džihad John ubio i drugog novinara?
3

U utorak je objavljena još jedna snimka ubojstva američkog novinara. Slična je snimci ubojstva Jamesa Foleyja. Pretpostavlja se da je obojicu pogubio isti militant

VIDEO

Obama, vratio sam se . Vratio sam se zbog tvoje arogantne politike prema Islamskoj državi , zbog tvojeg inzistiranja na neprestanom bombardiranju. Ako tvoji projektili nastave napadati naš narod, onda će naši noževi nastaviti rezati vratove tvojim ljudima. Upozoravamo i druge zemlje koje su ušle u zločinački savez s Amerikom da se povuku i ostave naš narod na miru, poručio je džihadist koji je odrubio glavu američkom novinaru Stevenu Sotloffu (31) . Podsjetimo, u utorak je na internetu objavljena druga šokantna snimka ubojstva još jednog američkog novinara. Autentičnost snimke još nije potvrđena.

Pokretanje videa...

Reuters VIDEO

U kolovozu džihadisti su svijet šokirali snimkom ubojstva Jamesa Foleyja .

Pretpostavlja se da je obojicu pogubio isti militant, piše Daily Mail . Navodno je riječ o Abdulu Majeed Abdul Baryju (23) iz Londona koji je prije godinu dana napustio svoju obitelj kako bi se u Siriji i Iraku priključio pripadnicima ISIL -a. Bary je među kolegama suborcima poznat i kao ''Džihad John'' . Britanski mediji su objavili i da je  Bary bio i relativno poznati repper imena L Jinny ili Lyricist Jinn.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Snimke ubojstva obojice novinara su vrlo slični. I Foley i Sotloff pojavljuju se u sličnom narančastom odijelu. Obojica kleče, a ruke su im vezane iza leđa. Ubojica stoji iznad njih i prijeti im nožem. Na snimci se kasnije vidi kako Sotloffovo tijelo leži u lokvi krvi.

Djed i baka su preživjeli holokaust

Sotloff je pisao za Time i Foreign Policy, a otet je u Siriji prije godinu dana. Njegovi baka i djed s majčine strane preživjeli su holokaust. Odrastao je s majkom u Miamiju i ocem Artom. Tečno je govorio arapski i iako je bio svjestan rizika, svoju je karijeru "izgradio" na Bliskom istoku.

Obama u Bagdad poslao još 350 vojnika, u četvrtak summit NATO-a

Obama je naredio i da se u Bagdad pošalje dodatnih 350 vojnika kako bi zaštitili američko veleposlanstvo u glavnom gradu Iraka. SAD na Bliski istok šalje visoke dužnosnike kako bi izgradili snažnije regionalno partnerstvo u borbi protiv pripadnika Islamske države.

Glasnogovornik ministarstva obrane John Kirby kazao je kako će tako broj vojnog osoblja koje osigurava američke diplomate biti povećan na 820 ljudi.

Nakon posjete Talinu i sastanka s čelnicima triju baltičkih zemalja Obama će u četvrtak otputovati u Wales na summit NATO-a gdje će se, kako je ranije najavljeno, savjetovati sa saveznicima o dodatnim akcijama protiv snaga Islamske države.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21