To je to što me zanima!

Obitelj poginulog vatrogasca je tužila Veliku Goricu i postrojbu

Odvjetnik obitelji Galeković čiji je sin Ivan (24) poginuo prije tri mjeseca smatra da cijela akcija gašenja nije bila profesionalno napravljena jer je u rutinskog akciji Ivan poginuo, a još jedan vatrogasac je ozlijeđen
Vidi originalni članak

Obitelj vatrogasca Ivana Galekovića (24) koji je prije tri mjeseca poginuo na intervenciji u Velikoj Gorici podigla je tužbu protiv Javne vatrogasne postrojbe Gorica te Grada Velike Gorice, javljaju Vijesti.hr. 

Obdukcija je pokazala da su uzrok smrti toplinsko iscrpljenje i nedostatak kisika. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Smatramo i mišljenja smo da cijela akcija gašenja požara nije profesionalno napravljena i da je bilo propusta, posebice imajući na umu da u tako rutinskoj akciji gašenja na maloj zgradi nastrada jedan vatrogasac, a drugi podlegne ozljedama što je katastrofalno - rekao je Šime Savić, odvjetnik obitelji Galeković. Dodao je i kako se nitko od nadležnih nije javio obitelji pa su krenuli s tužbom. 

- Kad je pokojni Galeković doveden u bolnicu, nije zatražena obdukcija od nadležnih tijela, policije, tužilaštva i suda, već je bolnica na svoju ruku u dogovoru s obitelji poslala tijelo na obdukciju, ona je izvršena i njome se utvrdilo da je podlegao ozljedama zbog gušenja - rekao je Savić. 

TRAGIČNA SMRT VATROGASCA Ivan (24) je pao na koljena i rekao: 'Dečki, nije mi dobro...'

Odvjetnik se zapitao i zašto nije službeno naređena obdukcija te zašto njegova odjeća i boce nisu vještačene.  Iz Grada Velike Gorice poručili su kako će za obitelj Galeković učiniti sve što je potrebno da im se olakša život. 

- Kad je riječ o zahtjevu za pretrpljene duševne boli, kao i za naknadu troškova crnine, cvijeća i izgradnje nadgrobnog spomenika, Grad će bez obzira na presudu i sudske procese isplatiti pomoć obitelji i održati sjećanje na Ivana - poručili su za Vijesti.hr. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • MartinBurčak 25.10.2019.

    Kao prvo dragi novinari Vatrogasci ne koriste kisik jer je otrovan oni koriste zrak Kao drugo ima 3 pitanja Zašto je vatrogasac bio sam? Zašto je vratrogasac bio sam? I zašto je vatrogasac bio sam?

  • kung fu panda 25.10.2019.

    Normalno da će tužiti

  • netko iz 2 mase 25.10.2019.

    za to je prima plaću kao i dodatak za opasnost na poslu i prihvatija je rizik posla...a sad bi na njegovoj smrti svi omastili brk poglavito ove uši od odvjetnika

Komentiraj...
Vidi sve komentare