To je to što me zanima!

Obrtnik iz protesta već tjednima spava u lijesu: 'Virovitički kauboji ne poštuju zakon RH'

Na jednoj od najprometnijih ulica u glavnom gradu, pred zgradom triju ministarstava, već puna tri tjedna Mario Kolarević iz Virovitice spava u lijesu.
Vidi originalni članak

Pogrebnik iz Virovitice štrajka već puna tri tjedna. U Zagreb je stigao ukazati na probleme koje mu stvara konkurencija, i to gradska komunalna tvrtka. 

Podsjetimo, njegovo ime je Marko Kolarević (54). Protestira jer se, kako on kaže, već sedam godina krše odredbe Zakona o pogrebničkoj djelatnosti.

PROZIVA IVICU KIRINA Obrtnik koji štrajka u Zagrebu proveo je noć u lijesu ispred Ministarstva: 'Ostajem ovdje'

On se za takav način protesta odlučio, kako nam je rekao, jer Komunalno poduzeće „Flora“ iz Virovitice unatoč "opomeni" iz ministarstva traže punomoć ovjerenu kod Javnog bilježnika ukoliko želi obaviti ukop, jer je u nekim situacijama nemoguće ispuniti taj zahtjev „Flore“. 

'VIROVITIČKI LOKALNI KAUBOJI' Obrtnik najavio štrajk glađu u Zagrebu: 'Komunalno poduzeće mi onemogućava rad, pomozite'

- To je u nekim situacijama neizvedivo. Posebice ako osoba umre u dane kad ne radi bilježnik, mi to ne možemo ishoditi i stoga nas Flora dovodi u podređeni položaj. Obratili su se ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja koje je u nekoliko navrata poslao tumačenje Flori da ne može tražiti ovjerenu punomoć, no oni se i nadalje oglušuju i postupaju po svome.

Više o tome čitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 21.06.2022.

    U ovoj našoj državi sve je "primjereno" i "normalno", ne postoji ništa sramotno. tako da je ovaj "performans" kamilica. A inače ta Flora je priča za sebe. Nisam imao puno iskustva s njima, ali ono što jesam, dovoljno sam vidio (čuo) da bi najradije otišao kod nekog drugog, ali ne možeš, jer su oni nadležni za gradsko groblje (još iz onog sistema), pravila se znaju određivati "od oka", za neke stvari od prije "oni ne znaju kako se to moglo" (a dopuštenje si dobio od njih, naravno), pa samo čekam idući put da ću morati zvrcnuti frenda odvjetnika i s njim ići na "pregovore".

  • 21.06.2022.

    Što kažu “institucije”…….

  • raven1 21.06.2022.

    Najgore ti je kad u obitelji imaš ovakvog ćaknutog koji je sklon ekscesima a još se i javno sramoti. Ovo nije način na koji se stvari rješavaju. Sramotno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare