To je to što me zanima!

Očekuje porast zaraženih nakon proslave Torcide: 'Možda ćemo otvoriti i Covid bolnicu Križine'

Split je u srijedu zabilježio čak 352 nova slučaja zaraze korona virusom, a ravnatelj KBC-a Split komentirao je što mogu očekivati u nadolazećim danima
Vidi originalni članak

U srijedu je u Splitu više od 300 novozaraženih. Situaciju je komentirao ravnatelj KBC -a Split, dr.sc. Julije Meštrović u emisiji HRT-a 'U mreži Prvog'.

- Zauzeto je 50 posto kapaciteta koji su namijenjeni kovid pozitivnim pacijentima zauzeto. Mi ne možemo liječiti samo bolesnike s Covidom. Ima i drugih bolesnih koji su u jednakoj potrebi, ali ovo su okolnosti koje mogu biti opasne i može nam se u Splitu dogoditi da ćemo morati otvoriti covid bolnicu na Križinama i raditi samo hitne pacijente. Ne želimo da se to dogodi, ali što će se dogoditi u bolnici ovisi o našem ponašanju izvan bolnice - rekao je Meštrović. 

NA KRIŽINAMA Nakon gotovo 30 godina KBC Split je dobio novu intenzivnu

Dodao je i kako očekuje porast broja zaraženih i nakon Torcidine proslave u Splitu.

- Naravno da očekujemo, to je lako moguće, to jesu mladi ljudi, možda neće oni biti ti koji će doći u bolnicu, ali svi zaraženi i asimptomatski mogu prenositi infekciju dalje - dodao je. 

U KBC-u Split na bolničkom liječenju nalazi se 75 Covid pozitivnih osoba od kojih je sedam na respiratoru. Ukupno 1760 osoba je u samoizolaciji.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Mario 1978 29.10.2020.

    Jeben van milu mater tebi i onome čačiću šta priziva policijski sat.Narod će vam sudit zbog širenja panike

  • Strlici95 29.10.2020.

    Hajduk živi vječno ooooo

  • savagetyrone 29.10.2020.

    Ma jasno

Komentiraj...
Vidi sve komentare