To je to što me zanima!

Sve srednje škole u Zagrebu prelaze na online nastavu

Rezultati testiranja nam potvrđuju da učenici nisu masovni prenositelji covida, te da se virus ne širi u razredima i školama. Zaključili smo da bi bilo dobro uvesti C model za sve učenike srednjih škola od 14. prosinca, kaže Lovrić...
Vidi originalni članak

Sve zagrebačke srednje škole od idućeg ponedjeljka 14. prosinca prelaze na online nastavu, potvrdio je pročelnik gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić nakon što su na konferenciji Gradskog stožera objavljeni preliminarni rezultati testiranja učenika i nastavnika u 19 zagrebačkih škola. 

Testiranjem se htjelo utvrditi koliko je asimptomatskih učenika, a dalje će nastati model za opsežnije znanstveno istraživanje u drugom polugodištu školske godine. 

SAMO LUKSEMBURG GORI OD NAS 'Prevelike su nam sad brojke da govorimo o popuštanju mjera'

Sumarni rezultati pokazuju kako je nešto više od 2000 testiranih učenika, a prisutnost asimptomatske zaraze u osnovnim školama pokazala se kod jedan posto učenika, dok u srednjim školama kod 2,23 posto učenika. 

- To nam potvrđuje da učenici nisu masovni prenositelji covida, te da se virus ne širi u razredima i školama. U 75 posto zagrebačkih razreda gdje se pojavio covid samo je jedan učenik pozitivan, a u ostatku dva učenika. Zaključili smo da bi bilo dobro uvesti C model za sve učenike srednjih škola od 14. prosinca, rekao je Lovrić. 

PROZOR U DVORIŠTE Situacija se neće normalizirati u ovoj izvanrednoj situaciji bez dovoljnog broja procijepljenih

Testirano je i 365 zaposlenika škola kod kojih asimptomatska zaraženost iznosi 3,29 posto. 

Idi na 24sata

Komentari 91

  • dr. sc. Amburator 11.12.2020.

    Bože dragi čime sam ja ovo zasluzio vidi se da nas volis. <3 konacno online !!!!!!!!!!

  • Mrs Karen 07.12.2020.

    kako mozete odobriti oglasavanje aplikacije "find new friends" na vasoj stranici? doslovno mi polu pornic ispada, pa vasu aplikaciju koriste i djeca!

  • bla7 07.12.2020.

    znači čekaju rezultate testiranja.. rezultati stignu i kažu da učenici nisu širitelji zaraze.. pametni ljudi koji donose odluke stavljaju online nastavu 😂😂... nisam inače protiv mjera, ali tko je ovdje lud???

Komentiraj...
Vidi sve komentare