News

Komentari 91

Sve srednje škole u Zagrebu prelaze na online nastavu

Sve srednje škole u Zagrebu prelaze na online nastavu

Rezultati testiranja nam potvrđuju da učenici nisu masovni prenositelji covida, te da se virus ne širi u razredima i školama. Zaključili smo da bi bilo dobro uvesti C model za sve učenike srednjih škola od 14. prosinca, kaže Lovrić...

Sve zagrebačke srednje škole od idućeg ponedjeljka 14. prosinca prelaze na online nastavu, potvrdio je pročelnik gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić nakon što su na konferenciji Gradskog stožera objavljeni preliminarni rezultati testiranja učenika i nastavnika u 19 zagrebačkih škola. 

Testiranjem se htjelo utvrditi koliko je asimptomatskih učenika, a dalje će nastati model za opsežnije znanstveno istraživanje u drugom polugodištu školske godine. 

Sumarni rezultati pokazuju kako je nešto više od 2000 testiranih učenika, a prisutnost asimptomatske zaraze u osnovnim školama pokazala se kod jedan posto učenika, dok u srednjim školama kod 2,23 posto učenika. 

- To nam potvrđuje da učenici nisu masovni prenositelji covida, te da se virus ne širi u razredima i školama. U 75 posto zagrebačkih razreda gdje se pojavio covid samo je jedan učenik pozitivan, a u ostatku dva učenika. Zaključili smo da bi bilo dobro uvesti C model za sve učenike srednjih škola od 14. prosinca, rekao je Lovrić. 

Testirano je i 365 zaposlenika škola kod kojih asimptomatska zaraženost iznosi 3,29 posto. 

Najčitaniji članci