To je to što me zanima!

Od 1415 brakova sa strancima Srpkinje odabrale 140 Hrvata

Nesrazmjer u brojevima i interesima možda mogu potkrijepiti oglasi za traženje partnera gdje pojedinci u Srbiji otvoreno pišu da traže partnere za brak u zemljama Europske unije
Vidi originalni članak

Srpski zavod za statistiku objavio je podatke o brakovima sklopljenima u toj zemlji 2016. godine. Navode kako je među stranim ženicima najviše Mađara (291) te Hrvata (140).

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Objavili su i kako je u Srbiji 2016. godine bilo ukupno 35.321 sklopljeni brak. U Hrvatskoj je iste godine prema podacima Državnog zavoda za statistiku bilo 20.467 sklopljenih brakova, od čega se 89 državljanki RH udalo za strance. Među njima četiri su se udale za Srbina, isto toliko za Makedonca i Talijana, a njih 26 udalo se za državljana Bosne i Hercegovine.

Nesrazmjer u brojevima i interesima možda mogu potkrijepiti oglasi na internetskim stranicama za traženje partnera gdje pojedinci u Srbiji otvoreno pišu da traže partnere za brak u zemljama Europske unije te za to nude novac. Cilj je stjecanje državljanstva, a time i veće mogućnosti za rad u zemljama Europske unije. U grupama za poznanstva na Facebooku muškarci i žene podjednako objavljuju oglase.

- Nudim fiktivni brak ženskim osobama, Hrvatska... 44.g. za dalje kontakte molim u inbox, naravno samo ozbiljne ponude, hvala - jedan je od oglasa na stranicama. Iznosi koji se spominju u sličnim oglasima dosežu i do 10.000 eura za realizaciju braka.

- Iako ne poslujem sa strancima, u agenciju često dobijem upite ljudi koji traže srodnu dušu, a istovremeno kroz brak i mogućnosti za rad izvan svoje matične zemlje. Iz Azije i Afrike nas najčešće zovu muškarci, dok iz Srbije i Makedonije zovu isključivo žene - potvrdila je Ita Štefanek iz agencije So Sweet koja se bavi spajanjem parova.

U MUP-u kažu da ne vode statistike o sklapanju brakova zbog državljanstva. Slobodna Dalmacija objavila je kako su 2015. godine u MUP-u prepoznali čak osam slučajeva braka iz koristi. U slučaju braka sa strancem terensku provjeru obavljaju policijski službenici za nezakonite migracije u policijskim upravama i postajama te na terenu.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • nokia0102 19.03.2018.

    Iskreno nemam nista protiv da mi hrvatica bude zena. Evo ima ih svugde od rijalitija do kafica kod nas u Beogradu, vole provod , kida i salu.

  • Yassa 19.03.2018.

    e jesu se usrećile

  • sokrates_mali 19.03.2018.

    U čemu je poanta!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare