Obavijesti

News

Komentari 78

Od 1415 brakova sa strancima Srpkinje odabrale 140 Hrvata

Nesrazmjer u brojevima i interesima možda mogu potkrijepiti oglasi za traženje partnera gdje pojedinci u Srbiji otvoreno pišu da traže partnere za brak u zemljama Europske unije

VIDEO

Srpski zavod za statistiku objavio je podatke o brakovima sklopljenima u toj zemlji 2016. godine. Navode kako je među stranim ženicima najviše Mađara (291) te Hrvata (140).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:01

Objavili su i kako je u Srbiji 2016. godine bilo ukupno 35.321 sklopljeni brak. U Hrvatskoj je iste godine prema podacima Državnog zavoda za statistiku bilo 20.467 sklopljenih brakova, od čega se 89 državljanki RH udalo za strance. Među njima četiri su se udale za Srbina, isto toliko za Makedonca i Talijana, a njih 26 udalo se za državljana Bosne i Hercegovine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nesrazmjer u brojevima i interesima možda mogu potkrijepiti oglasi na internetskim stranicama za traženje partnera gdje pojedinci u Srbiji otvoreno pišu da traže partnere za brak u zemljama Europske unije te za to nude novac. Cilj je stjecanje državljanstva, a time i veće mogućnosti za rad u zemljama Europske unije. U grupama za poznanstva na Facebooku muškarci i žene podjednako objavljuju oglase.

- Nudim fiktivni brak ženskim osobama, Hrvatska... 44.g. za dalje kontakte molim u inbox, naravno samo ozbiljne ponude, hvala - jedan je od oglasa na stranicama. Iznosi koji se spominju u sličnim oglasima dosežu i do 10.000 eura za realizaciju braka.

- Iako ne poslujem sa strancima, u agenciju često dobijem upite ljudi koji traže srodnu dušu, a istovremeno kroz brak i mogućnosti za rad izvan svoje matične zemlje. Iz Azije i Afrike nas najčešće zovu muškarci, dok iz Srbije i Makedonije zovu isključivo žene - potvrdila je Ita Štefanek iz agencije So Sweet koja se bavi spajanjem parova.

U MUP-u kažu da ne vode statistike o sklapanju brakova zbog državljanstva. Slobodna Dalmacija objavila je kako su 2015. godine u MUP-u prepoznali čak osam slučajeva braka iz koristi. U slučaju braka sa strancem terensku provjeru obavljaju policijski službenici za nezakonite migracije u policijskim upravama i postajama te na terenu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'
'JASAN STAV OKO SDSS-A'

VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'

Domovinski pokret odbija prijedlog Mosta s kojim bi se stvorila velika koalicija koja bi srušila HDZ. 'To nije dobra ideja', rekao je Mario Radić