To je to što me zanima!

Odbacili prijavu protiv Jakelića za spolno uznemiravanje jer se žrtve nisu javile na vrijeme!?

Niti jedna od žrtava nije podnijela prijedlog za kazneni progon u zakonskom roku od tri mjeseca od dana saznanja za kazneno djelo i počinitelja, pa je prijava odbačena
Vidi originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo odbacilo je prijave za spolno uznemiravanje koje je protiv Bernarda Jakelića, bivšeg zamjenika glavnog direktora HUP-a, podnijelo 17 zaposlenica HUP-a, među kojima su bile i neke bivše djelatnice. Prijava je odbačena u petak, a Jutarnjem listu je to u srijedu potvrdilo Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Razlog odbacivanja prijave je formalne naravi. U rješenju o odbacivanju kaznene prijave navodi se kako postoje okolnosti koje isključuju kazneni progon, a to je da niti jedna od žrtava nije podnijela prijedlog za kazneni progon u zakonskom roku od tri mjeseca od dana saznanja za kazneno djelo i počinitelja. Odnosno, tužiteljstvo ne tvrdi da tog zlostavljanja nije bilo, dapače, čak navodi da iz iskaza žena proizlazi da ima elemenata kaznenog djela.

GODINAMA U UDRUZI Jakeliću otkaz u HUP-u zbog seksualnog uznemiravanja?

Međutim, navodi dalje tužiteljstvo, sve žene, a riječ je o zaposlenicama HUP-a kojima je Jakelić bio neposredno nadređen ili nekad nadređen, zakasnile su s prijavom. Sada im preostaje jedino da svaka od njih pojedinačno nastavi s kaznenim progonom, a to im je tužiteljstvo i naznačilo u rješenju o odbačaju kaznene prijave koje je podnositeljicama, kao i Jakeliću i njegovu branitelju, dostavljeno. Sve one imaju rok od osam dana u kojem moraju nastaviti kazneni progon.

Idi na 24sata

Komentari 94

  • beli1977 03.12.2020.

    Ma bravo pravosude!!!! Ma suca treba pred zid i po kratkom postupku ko u Kini!

  • kormilar 03.12.2020.

    A, kažu da sve uvozimo iz SAD!?! Istina je da naši uvoze samo ono što njima odgovara! Takve stvari jedino zastarijevaju ovdje u RH, gdje se pravda kod sudaca kupuje kao svaka druga roba!!

  • iv.ma 03.12.2020.

    Takvi misle ako imaju polozaj i moć da su beskrajno potentni.Ovaj je mogo jedino sam sebe uznemiravati...ručno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare