To je to što me zanima!

Odvjetnica Josipe Rimac žalit će se na produljenje pritvora: 'Ne želi priznati ono što nije učinila'

Ona je dala detaljnu obranu, ali USKOK nije zadovoljan s tom obranom, rekla je odvjetnica Josipe Rimac, Licija Horvat te dodala kako USKOK radi pritisak
Vidi originalni članak

U petak je produljen istražni zatvor  bivšoj državnoj tajnici i nekadašnjoj kninskoj gradonačelnici Josipi Rimac za još dva mjeseca zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a odvjetnica Lidija Horvat izjavila je u petak kako joj USKOK neće produljiti istražni zatvor ako prizna sva kaznena djela. 

Za RTL Danas objasnila je na čemu će temeljiti žalbu na odluku o produljenju pritvora. 

LOŠI DANI ZA 'KNINSKU KRALJICU' Nova hobotnica Josipe Rimac: Nije samo sređivala državne ispite, nabavljala je i pitanja

- Imamo nekoliko segmenata žalbe. Prva bi bila osobita nemarnost koju je USKOK pokazao prilikom rada na ovom predmetu. U više navrata smo već isticali da je ovaj modus operandi USKOK-a nedopustiv - rekla je te dodala da je USKOK sasvim sigurno imao dovoljno vremena da ispita sve svjedoke. 

- U 90 dana nije se moglo ispitati 41 osobu? To bi bilo svaki drugi dan samo jedan svjedok, što mislim da je donja granica marnosti u postupanju. U posljednjih 60 dana imamo ispitanu svega 21 osobu, a šest je ostavljeno kao svojevrstan talon. Tako je bilo i u prethodnom produljenju istražnog zatvora - rekla je i naglasila kako je u lipnju ostalo nekoliko svjedoka samo tako da bi se dobilo produljenje. 

- Drugi vid žalbe je nepristranost na koju moramo ukazivati. Rekla sam i na sjednici o produljenju da nemam konkretne zamjerke na suca, niti imam neku individualiziranu krivnju ili konkretizirane okolnosti, ali sama činjenica da je isti sudac odlučivao već o osnovanoj sumnji kao i o sadašnjem produljenju istražnog zatvora, je po praksi Europskog suda, dovoljna da se postavi sumnja u nepristranost tog istog suca - objasnila je. 

POVEZAN SA RIMAC Obuhvaćen novom istragom protiv Rimac: Vlada razriješila pomoćnika Domagoja Validžića

Dodala je kako je Josipa Rimac primila odluku o produljenju pritvora.

- Ona me nazvala. Vidno je razočarana. Cijeli odvjetnički tim se zaista trudi na neki način objektivno prikazati sadašnju situaciju gospođe Rimac. Na žalost, u javnosti postoji percepcija da što je netko duže u istražnom zatvoru da je to više kriv. To ne bi trebalo biti povezano. Krivnja osobe će se raspravljati u sudskom postupku - izjavila je. 

- Ona je dala detaljnu obranu, ali USKOK nije zadovoljan s tom obranom. Razgovarali smo s kolegama nakon te obrane i pitali smo što bi to trebalo se dogoditi da ne traže dalje produljenje istražnog zatvora, a odgovor je bio taj da detaljno i okolnosno prizna sva kaznena djela koja joj se stavljaju na teret. To smatramo da je nedozvoljeno. Takav način pritiska - rekla je. 

USKOK PROŠIRIO ISTRAGU Gabrijela Žalac tražila od Josipe Rimac da joj sredi ispit za brata?

- Ona je rekla da ne može priznati nešto što nije napravila. To je li ona je ili nije napravila djela ne može imati veze s istražnim zatvorom - zaključila je. 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • os-lega 29.08.2020.

    Josipa Rimac apsolutno ništa nije učinila niti počinila! Ona je samo "REKLA I USMJERILA" kako treba neke stvari odraditi!

  • os-lega 29.08.2020.

    Josipa, jednostavno se ispričaj kao što je to napravio precjednik i to je to.

  • japanokinezjapano 29.08.2020.

    Pa ako Rimac kaže da nije kriva, zašto joj ne vjeruju???

Komentiraj...
Vidi sve komentare