Obavijesti

News

Komentari 39

Odvjetnica Josipe Rimac žalit će se na produljenje pritvora: 'Ne želi priznati ono što nije učinila'

Odvjetnica Josipe Rimac  žalit će se na produljenje pritvora: 'Ne želi priznati ono što nije učinila'
1

Ona je dala detaljnu obranu, ali USKOK nije zadovoljan s tom obranom, rekla je odvjetnica Josipe Rimac, Licija Horvat te dodala kako USKOK radi pritisak

VIDEO

U petak je produljen istražni zatvor  bivšoj državnoj tajnici i nekadašnjoj kninskoj gradonačelnici Josipi Rimac za još dva mjeseca zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a odvjetnica Lidija Horvat izjavila je u petak kako joj USKOK neće produljiti istražni zatvor ako prizna sva kaznena djela. 

Za RTL Danas objasnila je na čemu će temeljiti žalbu na odluku o produljenju pritvora. 

Nova hobotnica Josipe Rimac: Nije samo sređivala državne ispite, nabavljala je i pitanja
Nova hobotnica Josipe Rimac: Nije samo sređivala državne ispite, nabavljala je i pitanja

- Imamo nekoliko segmenata žalbe. Prva bi bila osobita nemarnost koju je USKOK pokazao prilikom rada na ovom predmetu. U više navrata smo već isticali da je ovaj modus operandi USKOK-a nedopustiv - rekla je te dodala da je USKOK sasvim sigurno imao dovoljno vremena da ispita sve svjedoke. 

- U 90 dana nije se moglo ispitati 41 osobu? To bi bilo svaki drugi dan samo jedan svjedok, što mislim da je donja granica marnosti u postupanju. U posljednjih 60 dana imamo ispitanu svega 21 osobu, a šest je ostavljeno kao svojevrstan talon. Tako je bilo i u prethodnom produljenju istražnog zatvora - rekla je i naglasila kako je u lipnju ostalo nekoliko svjedoka samo tako da bi se dobilo produljenje. 

- Drugi vid žalbe je nepristranost na koju moramo ukazivati. Rekla sam i na sjednici o produljenju da nemam konkretne zamjerke na suca, niti imam neku individualiziranu krivnju ili konkretizirane okolnosti, ali sama činjenica da je isti sudac odlučivao već o osnovanoj sumnji kao i o sadašnjem produljenju istražnog zatvora, je po praksi Europskog suda, dovoljna da se postavi sumnja u nepristranost tog istog suca - objasnila je. 

Obuhvaćen novom istragom protiv Rimac: Vlada razriješila pomoćnika Domagoja Validžića
Obuhvaćen novom istragom protiv Rimac: Vlada razriješila pomoćnika Domagoja Validžića

Dodala je kako je Josipa Rimac primila odluku o produljenju pritvora.

- Ona me nazvala. Vidno je razočarana. Cijeli odvjetnički tim se zaista trudi na neki način objektivno prikazati sadašnju situaciju gospođe Rimac. Na žalost, u javnosti postoji percepcija da što je netko duže u istražnom zatvoru da je to više kriv. To ne bi trebalo biti povezano. Krivnja osobe će se raspravljati u sudskom postupku - izjavila je. 

- Ona je dala detaljnu obranu, ali USKOK nije zadovoljan s tom obranom. Razgovarali smo s kolegama nakon te obrane i pitali smo što bi to trebalo se dogoditi da ne traže dalje produljenje istražnog zatvora, a odgovor je bio taj da detaljno i okolnosno prizna sva kaznena djela koja joj se stavljaju na teret. To smatramo da je nedozvoljeno. Takav način pritiska - rekla je. 

Gabrijela Žalac tražila od Josipe Rimac da joj sredi ispit za brata?
Gabrijela Žalac tražila od Josipe Rimac da joj sredi ispit za brata?

- Ona je rekla da ne može priznati nešto što nije napravila. To je li ona je ili nije napravila djela ne može imati veze s istražnim zatvorom - zaključila je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca