To je to što me zanima!

Odvjetnik osuđenog kardinala Pella: 'Presuda je perverzna'

Sedamdesetsedmogodišnji kardinal i 'vatikanski rizničar' najviše je rangirani svećenik Katoličke Crkve koji je osuđen za spolno zlostavljanje djece
Vidi originalni članak

Glavni odvjetnik australskoga kardinala Georgea Pella, koji je osuđen za spolno zlostavljanje djece i čeka kaznu, napustio je pravni tim, objavili su mediji u utorak.

Robert Richter, jedan od australskih vodećih odvjetnika za kazneno pravo, rekao je da se povlači jer je presuda protiv kardinala 'perverzna' a George Pell  je 'nedužan čovjek', pišu listovi The Age i Sydney Morning Herald.

ŽRTVE SVEĆENIKA PEDOFILA PELLA 'Nema lijeka za ono što nam je radio, ali presuda je povijesna'

Sedamdesetsedmogodišnji kardinal i 'vatikanski rizničar' najviše je rangirani svećenik Katoličke Crkve koji je osuđen za spolno zlostavljanje djece nakon što ga je melburnška porota proglasila krivim za spolno zlostavljanje jednog i silovanje drugog dječaka koji su pjevali u crkvenom zboru katedrale svetoga Patrika 22 godine. 

Vatikan mu je zabranio službu i kontakte s djecom. 

Richter je rekao u utorak kako osjeća da 'u ovoj fazi nije dovoljno objektivan' da sudjeluje, uključujući i pitanje žalbe koja će sljedećih mjeseci biti razmotrena na viktorijskome Vrhovnom sudu.

OSUĐENI ZLOSTAVLJAČ Vatikan u šoku! Papin rizničar silovao dva dječaka u katedrali

- Jako se ljutim zbog presude jer je perverzna - rekao je odvjetnik. 

- Mislim da je on nedužan čovjek a osuđen je - rekao je Richter. 

Pell se nalazi u pritvoru i čeka izricanje kazne 13. ožujka. Žalbeni postupak uz trojicu odvjetnika vodit će sidnejski odvjetnik Bret Walker.

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • adika 05.03.2019.

    Ako je presuda perverzna , što je onda ono što je on radio djeci , jel to volje Božija ili dar nebeski .Treba i tebe onako kako je on tu djecu da vidiš što je perverzija.

  • čoviksjuga 05.03.2019.

    Od kada je za presudu bitno da li si kriv ili nedužan ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare