Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Odvjetnik osuđenog kardinala Pella: 'Presuda je perverzna'

Sedamdesetsedmogodišnji kardinal i 'vatikanski rizničar' najviše je rangirani svećenik Katoličke Crkve koji je osuđen za spolno zlostavljanje djece

Cardinal George Pell arrives at County Court in Melbourne
Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
5 komentara

Glavni odvjetnik australskoga kardinala Georgea Pella, koji je osuđen za spolno zlostavljanje djece i čeka kaznu, napustio je pravni tim, objavili su mediji u utorak.

Robert Richter, jedan od australskih vodećih odvjetnika za kazneno pravo, rekao je da se povlači jer je presuda protiv kardinala 'perverzna' a George Pell  je 'nedužan čovjek', pišu listovi The Age i Sydney Morning Herald.

Cardinal George Pell arrives at the Melbourne Magistrates Court in Melbourne ŽRTVE SVEĆENIKA PEDOFILA PELLA 'Nema lijeka za ono što nam je radio, ali presuda je povijesna'

Sedamdesetsedmogodišnji kardinal i 'vatikanski rizničar' najviše je rangirani svećenik Katoličke Crkve koji je osuđen za spolno zlostavljanje djece nakon što ga je melburnška porota proglasila krivim za spolno zlostavljanje jednog i silovanje drugog dječaka koji su pjevali u crkvenom zboru katedrale svetoga Patrika 22 godine. 

Vatikan mu je zabranio službu i kontakte s djecom. 

Richter je rekao u utorak kako osjeća da 'u ovoj fazi nije dovoljno objektivan' da sudjeluje, uključujući i pitanje žalbe koja će sljedećih mjeseci biti razmotrena na viktorijskome Vrhovnom sudu.

Cardinal George Pell arrives at the County Court in Melbourne, Australia OSUĐENI ZLOSTAVLJAČ Vatikan u šoku! Papin rizničar silovao dva dječaka u katedrali

- Jako se ljutim zbog presude jer je perverzna - rekao je odvjetnik. 

- Mislim da je on nedužan čovjek a osuđen je - rekao je Richter. 

Pell se nalazi u pritvoru i čeka izricanje kazne 13. ožujka. Žalbeni postupak uz trojicu odvjetnika vodit će sidnejski odvjetnik Bret Walker.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message