To je to što me zanima!

Oglasila se policija: Nije bilo nasilnog grupnog ulaska u dom, dvojica su pretukla mladića (20)

Policija tvrdi kako nije bilo masovnog ulaska Bad Blue Boysa u studentski dom Stjepan Radić već da je u krugu doma došlo do fizičkog napada na jednog 20-godišnjaka koji je lakše ozlijeđen. To je potvrdio i ravnatelj doma...
Vidi originalni članak

Zagrebačka policija se oglasila povodom jučerašnjeg incidenta kod Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu. U nedjelju se, nakon utakmice Dinamo-Hajduk, pojavila informacija da su Bad Blue Boysi upali u dom i u nekoliko paviljona i napali studente. 

Policija danas tvrdi kako nije bilo masovnog ulaska u dom te da se radi o jednom izoliranom incidentu.

Njihovo priopćenje donosimo u cijelosti:

Prije, za vrijeme i poslije odigravanja utakmice, policijski su službenici bili raspoređeni na više lokacija na području grada s ciljem preventivnog djelovanja te su tako ujedno bili raspoređeni i u zoni studenskog doma u Jarunskoj ulici.  U 22,05 sati, više od dva sata nakon odigrane utakmice, prema prijavi oštećenika koji se obratio policijskim službenicima, u krugu studenskog doma došlo je do fizičkog napada najvjerojatnije od strane dvije osobe na 20-godišnjaka koji je lakše ozlijeđen.

Do sada prikupljenim saznanjima kroz kriminalističko istraživanje i obavljenim razgovorom s oštećenim zasada se događaj ne može nedvojbeno dovesti u vezu s tzv. „navijačkim nasiljem“ odnosno s odigravanjem utakmice kao niti s određenom navijačkom skupinom. 

Napominjemo da nasilnog ulaska većeg broja osoba u navedeni objekt nije bilo, pogotovo slijedom činjenica da su policijski službenici preventivno bili  prisutni u blizini i ranije te pratili sva događanja.

INCIDENT NAKON DERBIJA Bad Blue Boysi nakon utakmice upali u Studentski dom na Savi i napali studente?! Ima uhićenih

O svemu su se oglasili i iz studentskog doma.

- Studentski dom „Stjepan Radić“ najveći je studentski dom u širem okruženju i kao takav traži specifične mjere sigurnosti. Sukladno tome, Studentski centar u Zagrebu je tokom vikenda podigao mjere sigurnosti na višu razinu te angažirao dodatni broj zaštitara. Sukladno izvještajima naših zaposlenika došlo je do naguravanja između nekolicine mladića u krugu studentskog doma sa dvojicom stanara spomenutog studentskog doma, a dolaskom djelatnika zaštitarske službe napadači su se razbježali - komentirao je Mirko Bošnjak, ravnatelj Studentskog centra Zagreb.

- Nakon dolaska policijskih djelatnika koji su patrolirali oko studentskog naselja nije bilo novih incidenata. Izražavamo žaljenje što su studenti napadnuti te smo s njima u kontaktu kako bi im pružili potrebnu podršku. Studenski domovi Studentskog centra u Zagrebu funkcioniraju uobičajenim tokom te poručujemo studentima, njihovim roditeljima i hrvatskoj javnosti da su stanari u studentskim domovima Studentskog centra u Zagrebu sigurni - dodao je.

Podsjetimo, studenti su jučer objavili u svojoj grupi na Facebooku da su se BBB-ovci okupili kod Savskog mosta i upali u paviljon broj 6 i dodali da je više uhićenih.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • Issam Zahreddine 06.12.2021.

    Doći će i Livaja

  • Ocean13 06.12.2021.

    Koliko je bilo uvreda, zazivanja elementarnih nepogoda, a sve na račun Zagreba i Zagrepčana, a zbog čega? Mašte!!?!!

  • Brutality of reality 06.12.2021.

    A prvo ste napisali da su BBB upali u dom, mlatili ljude i da je 30 uhićenih. I sad ako napišem da širite lažne vijesti onda ću dobiti karton, jel?

Komentiraj...
Vidi sve komentare