Obavijesti

News

Komentari 43

Oglasila se policija: Nije bilo nasilnog grupnog ulaska u dom, dvojica su pretukla mladića (20)

Oglasila se policija: Nije bilo nasilnog grupnog ulaska u dom, dvojica su pretukla mladića (20)

Policija tvrdi kako nije bilo masovnog ulaska Bad Blue Boysa u studentski dom Stjepan Radić već da je u krugu doma došlo do fizičkog napada na jednog 20-godišnjaka koji je lakše ozlijeđen. To je potvrdio i ravnatelj doma...

VIDEO

Zagrebačka policija se oglasila povodom jučerašnjeg incidenta kod Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu. U nedjelju se, nakon utakmice Dinamo-Hajduk, pojavila informacija da su Bad Blue Boysi upali u dom i u nekoliko paviljona i napali studente. 

Policija danas tvrdi kako nije bilo masovnog ulaska u dom te da se radi o jednom izoliranom incidentu.

Njihovo priopćenje donosimo u cijelosti:

Prije, za vrijeme i poslije odigravanja utakmice, policijski su službenici bili raspoređeni na više lokacija na području grada s ciljem preventivnog djelovanja te su tako ujedno bili raspoređeni i u zoni studenskog doma u Jarunskoj ulici.  U 22,05 sati, više od dva sata nakon odigrane utakmice, prema prijavi oštećenika koji se obratio policijskim službenicima, u krugu studenskog doma došlo je do fizičkog napada najvjerojatnije od strane dvije osobe na 20-godišnjaka koji je lakše ozlijeđen.

Do sada prikupljenim saznanjima kroz kriminalističko istraživanje i obavljenim razgovorom s oštećenim zasada se događaj ne može nedvojbeno dovesti u vezu s tzv. „navijačkim nasiljem“ odnosno s odigravanjem utakmice kao niti s određenom navijačkom skupinom. 

Napominjemo da nasilnog ulaska većeg broja osoba u navedeni objekt nije bilo, pogotovo slijedom činjenica da su policijski službenici preventivno bili  prisutni u blizini i ranije te pratili sva događanja.

Bad Blue Boysi nakon utakmice upali u Studentski dom na Savi i napali studente?! Ima uhićenih
Bad Blue Boysi nakon utakmice upali u Studentski dom na Savi i napali studente?! Ima uhićenih

O svemu su se oglasili i iz studentskog doma.

- Studentski dom „Stjepan Radić“ najveći je studentski dom u širem okruženju i kao takav traži specifične mjere sigurnosti. Sukladno tome, Studentski centar u Zagrebu je tokom vikenda podigao mjere sigurnosti na višu razinu te angažirao dodatni broj zaštitara. Sukladno izvještajima naših zaposlenika došlo je do naguravanja između nekolicine mladića u krugu studentskog doma sa dvojicom stanara spomenutog studentskog doma, a dolaskom djelatnika zaštitarske službe napadači su se razbježali - komentirao je Mirko Bošnjak, ravnatelj Studentskog centra Zagreb.

- Nakon dolaska policijskih djelatnika koji su patrolirali oko studentskog naselja nije bilo novih incidenata. Izražavamo žaljenje što su studenti napadnuti te smo s njima u kontaktu kako bi im pružili potrebnu podršku. Studenski domovi Studentskog centra u Zagrebu funkcioniraju uobičajenim tokom te poručujemo studentima, njihovim roditeljima i hrvatskoj javnosti da su stanari u studentskim domovima Studentskog centra u Zagrebu sigurni - dodao je.

Podsjetimo, studenti su jučer objavili u svojoj grupi na Facebooku da su se BBB-ovci okupili kod Savskog mosta i upali u paviljon broj 6 i dodali da je više uhićenih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Horor u Belgiji! Curu (14) dečko namamio u šumu. Silovali je i mučili, uhitili su 10-ero djece
ODVJETNIKU MUČNO

Horor u Belgiji! Curu (14) dečko namamio u šumu. Silovali je i mučili, uhitili su 10-ero djece

'Ovo nikad nisam doživio u svojoj karijeri', rekao je šokirani odvjetnik osumnjičenog. Pretpostavlja se da je djevojka provela dva dana u šumi i ondje ju je najmanje dva puta silovala, mučila i zlostavljala skupina djece

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku
Plaćali bi brak, uvozili Hrvate iz Južne Amerike, homoseksualci ne bi mogli udomljavati djecu
DEMOGRAFSKA POLITIKA DP-A

Plaćali bi brak, uvozili Hrvate iz Južne Amerike, homoseksualci ne bi mogli udomljavati djecu

Obećaju povratnicima da neće morati plaćati porez barem 10 godina. Inzistiraju da se u vrtićima, školama, odvoje muške i ženske svlačionice i slične prostorije. Gay parovima žele zabraniti posvajanje djece