To je to što me zanima!

'Opasno, strogo zabranjeno i može ugroziti živote': Dronovi uočeni na požarištu u Dalmaciji

Neodgovorno ponašanje operatera i udaljenih pilota dronova u zoni rada protupožarnih zrakoplova može obustaviti hitne intervencije i tako ugroziti živote i imovinu na tlu te izravno ugrožava sigurnost, navodi HACZ
Vidi originalni članak

Tijekom gašenja požara kod Grebaštice u četvrtak uočeni su dronovi koji ometaju rad protupožarnih zrakoplova, pa  Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo (HACZ) upozorava da je upravljanje dronovima tijekom hitnih intervencija zabranjeno jer može ugroziti živote i imovinu ljudi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Neodgovorno i protupravno ponašanje operatera i udaljenih pilota dronova u zoni rada protupožarnih zrakoplova može obustaviti hitne intervencije i tako ugroziti živote i imovinu na tlu te izravno ugrožava sigurnost i zračnih i zemaljskih snaga.

DAN NAKON POŽARA UŽIVO 24sata u Grebaštici: Tu smo zatekli apokaliptične scene, vatra je progutala 600 hektara

"Upozoravaju se operatori i udaljeni piloti bespilotnih zrakoplova da je odredbom Uredbe, koja uređuje letačke operacije dronova na području EU, izričito zabranjeno izvoditi letačke operacije dronova blizu i unutar područja u kojima je u tijeku hitna intervencija, poput gašenja požara, potražnih aktivnosti i slično, ako za to ne dobiju dopuštenje predmetnih službi za hitne intervencija", ističe se u priopćenju. 

NEMA OTVORENOG PLAMENA Požar kod Grebaštice pod kontrolom: 'Tijekom gašenja ozlijeđena su četiri vatrogasca'

Pilotske posade će, dodaje se, obustaviti letačke operacije odmah po uočavanju drona u zoni svojih aktivnosti. To će otežati sprječavanje širenja požara, štetu koja može nastati na objektima i dovesti u opasnost živote ljudi.

GREBAŠTICA JUTRO POSLIJE 'Mislio sam, kući nema spasa... I kad misliš da je kraj, eto njih! Prijatelji, neću vam zaboraviti'

HACZ upozorava te poziva medije da ne objavljuju takve video snimke, jer će time pomoći da se obeshrabre oni koji unatoč zabrani snimaju takve situacije. 

OVDJE PRATITE SITUACIJU S POŽAROM IZ MINUTE U MINUTU

OPET HARAJU POŽARI FOTO Točno je godinu dana od katastrofalnog požara kod Rasline i Zatona, gorjele i kuće

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 03041 14.07.2023.

    Znači mislim kako dronove šalju i portali. Nije da uvijek moraju platiti čitateljima

  • ODIMIDOĐIMI 14.07.2023.

    Koju božju mater brišete komentare .

  • Markus07 14.07.2023.

    Srušite ih,javi će se već vlasnik

Komentiraj...
Vidi sve komentare