To je to što me zanima!

Opet pao lički proračun: Kustić pozvao Milinovića na ostavku

Po šesti put je pao proračun Ličko-senjske županije. 11 zastupnika glasalo je 'za', 14 'protiv', a dva zastupnika bila su suzdržana. Bilo bi neodgovorno s naše strane prihvatiti ovakav proračun, rekao je Kustić
Vidi originalni članak

Županijska skupština Ličko-senjske županije u Gospiću odlučivala je u ponedjeljak u proračunu. Župan Milinović u predstavljanju proračuna pohvalio se suficitom i saniranim dugovima županije. Pohvalio je i ministra financija Zdravka Marića.

Ovo je šesti put da je proračun pao. Naime, 11 zastupnika glasalo je 'za', 14 'protiv', a dva zastupnika bila su suzdržana. 

- Bilo bi neodgovorno s naše strane prihvatiti ovakav proračun. Župan je trebao imati 17 ruku, mi nismo podržali proračun. Nedostaje puno toga, pogotovo za razvoj Ličko-senjske županije - kazao je predsjednik ličko-senjske Županijske skupštine HDZ-ov Marijan Kustić, piše N1.

- Ne zazivamo izbore, možemo proći bez izbora. Župan ako predloži proračun, sjest ćemo i razgovarati, on može i ne mora predložiti do 10. srpnja proračun. Ne želim da netko prebacuje na HDZ odgovornost za nove izbore. I da se ne prihvati do 10. srpnja neki novi proračun, može proći bez novih izbora - da župan da ostavku, nema izbora. Može se predl novi proračun, da idemo na skupštinu, ili da župan da ostavku, da nema izbor - rekao je Kustić, a Milinović je odgovorio da neće dati ostavku.

- Neću dati ostavku, spremam se za nove izbore i pobijedit ću na njima. Ova županija postaje županija-slučaj. Briga me za HDZ i SDP, ovo ne ide u prilog Hrvatskoj u cjelini. Andrej Plenković do jučer je slovio za jednog od ozbiljnijih kandidata čelne funkcije Europske unije. Onda mu se radi politički problem destabilizacije Vlade zadnjih tjedan dana. Kad ste ozbiljni kandidat pa imate političku destabilizaciju u Hrvatskoj, vaša ozbiljnost kao kandidata pada. Znam da je Vlada predložila neka nova sredstva za proračun Ličko-senjske županije i ovdje se radi politička destabilizacija. Dakle, ja sam opozicija Andreju Plenkoviću. Svaki dobar potez ću podržati, svaki loš kritizirati - rekao je ličko-senjski župan, piše N1. Dodao je kako će predložiti novi proračun.

- Branitelj sam, Oluju trebamo slaviti, ali dati 200.000 kuna Thompsonu da pjeva je previše, nama nužno treba bar jedan tim Hitne pomoći u općini Brinje - oglasio se HNS-ov Zlatko Fumić.

Milinović mu je odgovorio: 'Spustite vi Thompsonu cijenu ako možete, ja sam već spustio za 100.000kn..'

 

Idi na 24sata

Komentari 64

  • adika 02.07.2019.

    Ovo je pravo stanje politike u Hrvatskoj , samo u malom predlošku.Po ovome su vidi da svi političari u državi troše preko 50 % svoga radnog vremena i snage na održanje u politici i u fotelji, a ostali manji dio za dobrobit građana i naravno sebe .A svoj , inat , nerad , bezobrazluk, nespoosobnost i loše rezultate rada pravdaju borbom za bolje sutra građana.ustvari i treba tako pa neka im sve stane, novci propadnu , ne otvore se firme, i sve se blokira u županiji i gradu , pa im se usput nabaci neko novi Kuščević , pa im još i mazne lovu , ali ni tada blesavi dio naroda neće shvatiti da im je ustvari gore , a misliti će da im je bolje kako ih političari uvjeravaju.A sve po onoj jednoga člana najveće stranke u rvata koji je rekao -Neka bude i gore samo da su moji na vlasti.A tako može misliti samo kronična budala.

  • ljubica ljubičica_1 02.07.2019.

    Ovaj Kustić je u svakoj čorbi mirođija.Kolko on obnaša funkcija.Ti HDZ-ovci ka da su bogom dani.

  • 02.07.2019.

    Ova dvojica kradezeovih stjenica čine sve da se još ono malo ličana koji su preostali isele, pa da i Liku rasprodaju kao i Slavoniju, kradezeov obrazac vladanja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare