To je to što me zanima!

Oporba traži hitne izvide na Jakuševcu i ostavku voditelja Čistoće: Netko mora odgovarati

Tomislavu Tomaševiću oporba zamjera što se nakon prvog odrona 11. studenoga "u potpunosti oglušio na njihove upute"
Vidi originalni članak

Gradska oporba ustvrdila je u ponedjeljak da se jutrošnja nesreća na Jakuševcu u kojoj su ozlijeđene tri osobe dogodila zbog ignorancije problema te zatražila hitan izvid i ostavku voditelja Čistoće Davora Vića.

- Jakuševečko odlagalište više nije sigurno mjesto za vlastite djelatnike i zbog takve neodgovornosti netko mora snositi odgovornost- poručio je zagrebački Most, zatraživši razrješenje dužnosti voditelja Čistoće Davora Vića.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Incident takvih razmjera, kažu u Mostu zahtjeva i hitan izvid na odlagalištu kako bi se utvrdila stabilnost i pomaci u cjelokupnoj masi odlagališta.

- Nesreća se dogodila zbog ignorancije problema o kojem pričaju svi građani Novog Zagreba jer ne mogu živjeti zbog nesnosnog smrada koji se širi gradom- kažu u Mostu.

Gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću zamjeraju što se nakon prvog odrona 11. studenoga "u potpunosti oglušio na upute gradske oporbe".

GALERIJA S JAKUŠEVCA FOTO Pogledajte zagrebačko odlagalište otpada: Urušio se otpad, dvoje radnika ozlijeđeno

-Od tada do danas nije proveo ispitivanja kojima bi se utvrdio razlog zbog kojeg se Jakuševačko odlagalište odronilo prvi put ili njihove rezultate skriva od javnosti- priopćio je zagrebački Most.

Predsjednik gradskog ogranka HSLS-a Darko Klasić. rekao je na konferenciji za novinare da se u mjesec dana ništa nije promijenilo u načinu formiranja odlaganja otpada te se i dalje nastavlja s miješanim odlaganjem bio otpada i mljevenog krupnog otpada. 

KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI Jakuševac je, a ne divlje svinje, najveći problem i najvažniji projekt Tomislava Tomaševića

- Iako je od posljednjeg urušavanja otpada na Jakuševcu prošlo mjesec dana, današnji odron  smeća pokazuje da Tomašević i gradska uprava nisu prvi odron i njegovu sanaciju shvatili dovoljno ozbiljno- izjavio je.

Tvrdi da u predloženom proračunu Zagreba za 2024. nije predviđeno izdvajanje za nijedan od velikih projekata izgradnje infrastrukture kojima bi se trebao riješiti problem gospodarenja otpadom u Zagrebu.  

PRATITE IZ MINUTE U MINUTU Radnik ostao bez ruke, zatvorili Jakuševec. Tomislav Tomašević: Tražim hitan sastanak u Vladi!

- Politika gradonačelnika Tomaševića i stranke Možemo vezano sa gospodarenjem otpada očigledno i dalje ostaje samo deklarativna  a Zagreb postaje sramota u Europskoj uniji u pitanju gospodarenju otpada- izjavio je Klasić.

Zagrebački odbor HDZ-a ustvrdio je u ponedjeljak da je novi odron smeća na Jakuševcu u kojem su jutros dvije osobe ozlijeđene, kao i 11. studenog izazvalo odlaganje velike količine razvrstanog biootpada, zbog čega prozivaju gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare