To je to što me zanima!

Optužen dvojac koji je novinarki prikliještio ruku u splitskoj crkvi

Mobitel joj je pao na pod unutar crkve, a kada ga je htjela podignuti 53-godišnjak joj je prepriječio put pa joj vratima prikliještio desnu ruku zbog čega je zadobila lakše tjelesne ozljede
Vidi originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv 53-godišnjaka i 21-godišnjaka zbog "prisile prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi i kaznenog djela oštećenja tuđe stvari."

POGLEDAJTE VIDEO: Svećenik Delaš napao prisutne

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Okrivljenike se tereti da su navedena kaznena djela počinili 12. travnja 2020. kad je novinarka Dalmatinskog portala Živana Šušak Živković u prijenosu uživo mobitelom snimala javno okupljanje u splitskoj crkvi na Sirobuji u vrijeme kada su na snazi bile epidemiološke mjere i zabrana javnog okupljanja.

Tada se svećenik Josip Delaš oglušio na odredbe Nacionalnog stožera civilne zaštite i održao misu usprkos zabranama. Prije spornog događaja vikao je na policajce koji su na mjesto pristigli zbog dojave o javnom okupljanju, a kada je novinarka Šušak Živković idući put došla obavljati svoj posao 21-godišnji muškarac ju je snažno udario po ruci pa ju na silu izgurao iz crkve prigovarajući što snima misu.

Mobitel joj je pao na pod unutar crkve, a kada ga je htjela podignuti 53-godišnjak joj je prepriječio put pa joj vratima prikliještio desnu ruku zbog čega je zadobila lakše tjelesne ozljede.

Materijalna šteta iznosi 3000 kuna.

- Drugookrivljenika se tereti da je potom bacio navedeni mobitel na plato ispred crkve čime mobitel više nije bio u funkciji pa je novinarki prouzročio štetu u iznosu od najmanje tri tisuće kuna, a opisanim postupanjem okrivljenici su joj, tereti ih se, onemogućili daljnje medijsko izvještavanje. U optužnici je predloženo da sud u cijelosti oštećenici dosudi imovinskopravni zahtjev na način da drugookrivljenika obveže da joj isplati iznos od tri tisuće kuna u roku od dva mjeseca od pravomoćnosti presude te je također predloženo da sud okrivljenicima produlji mjere opreza - stoji u priopćenju DORH-a.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • salter 03.06.2020.

    Pravda obratna

  • nataodinata 03.06.2020.

    Sve to na tim vratima je izgledalo jako ružno, od ponašanja novinara, do ponašanja nekih od vjernika, a najviše negativnih bodova je zaradio svećenik.

  • 02.06.2020.

    A kada ce onog popa pred sud?

Komentiraj...
Vidi sve komentare