To je to što me zanima!

Optužnica na čekanju: Žajini odvjetnici traže izuzeće dokaza

RIJEKA: Odvjetnici Roberta Žaje uložili su prijedlog za izdvajanje nezakonitih dokaza. Tražili su izuzeće i pojedinih službenih osoba MUP-a i istražitelja
Vidi originalni članak

Vijeće Općinskog suda u Rijeci je u ponedjeljak razmatralo osnovanost podignute optužnice protiv Roberta Žaje (47) iz Čavala za kojeg se sumnja da je izazvao prometnu nesreću 15. prosinca 2006. godine u kojoj su poginule sestre Filipović.

Žajini odvjetnici Saša Jelušić i Goran Marjanović uložili su prijedlog za izdvajanje nezakonitih dokaza. To znači da će se tek nakon pravomoćnosti te odluke razmatrati osnovanost optužnice, piše Novi list

Žajini odvjetnici su tražili izuzeće i pojedinih službenih osoba MUP-a i istražitelja koji su osnovano osumnjičili Žaju, no, u ovom trenutku nije poznato kada će se odrediti novi termin vijećanja o potvrđivanju optužnice. 

Općinsko državno odvjetništvo podignulo je u lipnju ove godine protiv Roberta Žaje optužnicu zbog izazivanja prometne nesreće, temeljeći je na rezultatima iscrpnog dokaznog postupka. 

Provedene su dokazne radnje, ispitan je niz svjedoka, očevici prometne nesreće te kobne noći, svjedoci koji su zapamtili dijelom registarski broj automobila koji se kretao u krivom smjeru autocestom A6 u blizini mjesta Čavle, provedeno je detaljno prometno vještačenje, posebno kočiono-upravljački mehanizam na osobnom automobilu Toyoti Yaris poginulih sestara Filipović, fizikalno-kemijsko, mehanoskopsko, ali i kombinirano prometno-sudsko medicinsko vještačenje. 

Podsjetimo, sestre su poginule 15. prosinca 2006. godine kada su s tri mladića iz Rijeke autocestom krenule za Zagreb. Za upravljačem Toyote Yaris bila je starija sestra Višnja. Kod Inine benzinske postaje u Čavlima, izbjegavajući frontalni sudar s nailazećim vozilom koje je jurilo suprotnim smjerom u njezinoj traci, Yaris se prevrnuo.

Pri prevrtanju Višnja je poginula, a mlađa sestra Gordana je dan kasnije podlegla teškim ozljedama. Mladići koji su bili s njima su imali sreće, preživjeli su. Izvješća policije govorila su da je nesreću prouzročio vozač tamnoplavog Renault Clija, koji je pobjegao s mjesta nesreće.

Robert Žaja navodno je policiji priznao da je 15. prosinca 2006. skrivio prometnu nesreću u kojoj su poginule sestre Višnja i Gordana Filipović. No, kasnije se, pred sucem istrage Županijskog suda u Rijeci, branio šutnjom.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Cocosh Anel 01.11.2017.

    bez obzira tko je (da li taj neki jezic ili bilo koji drugi)...kako taj netko tko je to napravio nema savjesti javiti se, reci ja sam (zao mi je ili nije, svejedno), i traziti da odlezi kaznu...pa cijeli zivot nosi krimen, s tim se budi i lijeze...ja to ne mogu razumjeti

  • jozabroz 01.11.2017.

    znaci cirkus jezic ide dalje,,))) ili u prijevodu,neko je dobio lovu da okonca proedmet i to ne uspjeva pa dobiva "sugestiju" da ga treba hitno okoncat jer je i placen vec za to,,eto tako to ja vidim,,ma opce je glupo pisat o ovome, sve se tu zna,cak i svjedok policijac koji je odmah dobio otkaz kad je posvjedocio ciji sin je to napravio,,pa su onda nasli ovog kao krivca,,iako znaju za njega jako dugo i pregledali su mu auto kad se to dogodilo..i cak ga nisu tad ni pritvorili,,e sad treba nekog zastitit,pa se eto ovaj covjek pokazao kao dobra prilika,,)))))a mito i korupcija vladaju i dalje..))))

  • Aron Cikač 01.11.2017.

    sad su svi zaboravili kako su srali po onom Ježiću ili kako se tip zvao, svi su govorili da se 100% zna da je on, da Karamarko to gura pod tepih ovo ono, sad kad je ovaj priznao nikome ništa. Sad ovi što su znali da je onaj šute.

Komentiraj...
Vidi sve komentare