Obavijesti

News

Komentari 17

Optužnica na čekanju: Žajini odvjetnici traže izuzeće dokaza

Optužnica na čekanju: Žajini odvjetnici traže izuzeće dokaza
13

RIJEKA: Odvjetnici Roberta Žaje uložili su prijedlog za izdvajanje nezakonitih dokaza. Tražili su izuzeće i pojedinih službenih osoba MUP-a i istražitelja

VIDEO

Vijeće Općinskog suda u Rijeci je u ponedjeljak razmatralo osnovanost podignute optužnice protiv Roberta Žaje (47) iz Čavala za kojeg se sumnja da je izazvao prometnu nesreću 15. prosinca 2006. godine u kojoj su poginule sestre Filipović.

Žajini odvjetnici Saša Jelušić i Goran Marjanović uložili su prijedlog za izdvajanje nezakonitih dokaza. To znači da će se tek nakon pravomoćnosti te odluke razmatrati osnovanost optužnice, piše Novi list

Žajini odvjetnici su tražili izuzeće i pojedinih službenih osoba MUP-a i istražitelja koji su osnovano osumnjičili Žaju, no, u ovom trenutku nije poznato kada će se odrediti novi termin vijećanja o potvrđivanju optužnice. 

Nel Pavletić/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo podignulo je u lipnju ove godine protiv Roberta Žaje optužnicu zbog izazivanja prometne nesreće, temeljeći je na rezultatima iscrpnog dokaznog postupka. 

Provedene su dokazne radnje, ispitan je niz svjedoka, očevici prometne nesreće te kobne noći, svjedoci koji su zapamtili dijelom registarski broj automobila koji se kretao u krivom smjeru autocestom A6 u blizini mjesta Čavle, provedeno je detaljno prometno vještačenje, posebno kočiono-upravljački mehanizam na osobnom automobilu Toyoti Yaris poginulih sestara Filipović, fizikalno-kemijsko, mehanoskopsko, ali i kombinirano prometno-sudsko medicinsko vještačenje. 

Podsjetimo, sestre su poginule 15. prosinca 2006. godine kada su s tri mladića iz Rijeke autocestom krenule za Zagreb. Za upravljačem Toyote Yaris bila je starija sestra Višnja. Kod Inine benzinske postaje u Čavlima, izbjegavajući frontalni sudar s nailazećim vozilom koje je jurilo suprotnim smjerom u njezinoj traci, Yaris se prevrnuo.

Nel Pavletić/PIXSELL

Pri prevrtanju Višnja je poginula, a mlađa sestra Gordana je dan kasnije podlegla teškim ozljedama. Mladići koji su bili s njima su imali sreće, preživjeli su. Izvješća policije govorila su da je nesreću prouzročio vozač tamnoplavog Renault Clija, koji je pobjegao s mjesta nesreće.

Robert Žaja navodno je policiji priznao da je 15. prosinca 2006. skrivio prometnu nesreću u kojoj su poginule sestre Višnja i Gordana Filipović. No, kasnije se, pred sucem istrage Županijskog suda u Rijeci, branio šutnjom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca