To je to što me zanima!

Prihvatili nagodbu: Mravku su za svjedočenje smanjili kaznu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Uskok je podignuo optužnicu protiv bivših zaposlenika HEP-a koji su predali novac za "crni fond" HDZ-a. Osim Mravka optuženi su Čubelić, Kljaković Gašpić i Bušić
Vidi originalni članak

Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu je prihvatilo nagodbu koju je bivši direktor HEP-a Ivan Mravak sklopio s Uskokom. Dobio je kaznu od godine i pol zatvora. Mravak je priznao kako je 2007. godine po nalogu glavnog rizničara HDZ-a Mladena Barišića za stranku pribavio 600.000 kuna. 

Uskok je podignuo optužnicu protiv trojice bivših zaposlenika HEP-a i dvojice zaposlenika zagrebačke tvrtke Monting PiM, koja je s HEP-om poslovala, koji su predali novac za "crni fond" HDZ-a. Osim Mravka optuženi su Petar Čubelić, direktor HEP Proizvodnje, Željko Kljaković Gašpić, član Uprave HEP-a te Ljubo Bušić i Ante Matić iz Monting MiP-a. Čubelić i Kljaković Gašpić također su dobili po godinu i pol zatvorske kazne, a Bušić je dobio 10 mjeseci zatvora, što je preinačeno u tri godine uvjetne kazne, dok je Matić dobio sedam mjeseci zatvora, tj. dvije godine uvjetne kazne. 

Od njih nisu zatražili povrat imovine, jer su novac uzimali za HDZ, a ne za sebe. Osim toga, Mravak će biti i svjedok optužbe u slučaju Fimi Media protiv HDZ-a. Rekao je kako će se braniti istinom, kao i uvijek. U zatvoru će biti godinu dana, jer je šest mjeseci već odslužio.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • 30.12.2011.

    A kakve veze ima Sanader sa pranjem love HEP-a preko Tipurića? Kolike je milijune njemu dao za bezvrjedne ugovore o radu i elaborate o iskorištavanju tople vode? Koliko si pokrali love Hepa preko raznih drugih kombinacija njih dvojca i na kraju - kako je njegov sin (i ostala rodbina) diplomirao na EFZG?

  • Zdenko Golub 28.12.2011.

    Ovakvom retorikom možeš optužiti bilo koga da za sebe ispoštuješ manju kaznu. Nagodiš se dobiš oprost a za druge baš te briga. I Juda je Isusa izdao da sebe spase.

  • hrvatovic 28.12.2011.

    mravak je preslabo trgovao s dorhom...... s obzirom na sposobnosti bajića i ekipe, da se bolje postavio možda je mogao i neku nagradu izvući......

Komentiraj...
Vidi sve komentare