Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Prihvatili nagodbu: Mravku su za svjedočenje smanjili kaznu

Uskok je podignuo optužnicu protiv bivših zaposlenika HEP-a koji su predali novac za "crni fond" HDZ-a. Osim Mravka optuženi su Čubelić, Kljaković Gašpić i Bušić

Žarko Bašić/Pixsell
Foto: Žarko Bašić/Pixsell

Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu je prihvatilo nagodbu koju je bivši direktor HEP-a Ivan Mravak sklopio s Uskokom. Dobio je kaznu od godine i pol zatvora. Mravak je priznao kako je 2007. godine po nalogu glavnog rizničara HDZ-a Mladena Barišića za stranku pribavio 600.000 kuna. 

Uskok je podignuo optužnicu protiv trojice bivših zaposlenika HEP-a i dvojice zaposlenika zagrebačke tvrtke Monting PiM, koja je s HEP-om poslovala, koji su predali novac za "crni fond" HDZ-a. Osim Mravka optuženi su Petar Čubelić, direktor HEP Proizvodnje, Željko Kljaković Gašpić, član Uprave HEP-a te Ljubo Bušić i Ante Matić iz Monting MiP-a. Čubelić i Kljaković Gašpić također su dobili po godinu i pol zatvorske kazne, a Bušić je dobio 10 mjeseci zatvora, što je preinačeno u tri godine uvjetne kazne, dok je Matić dobio sedam mjeseci zatvora, tj. dvije godine uvjetne kazne. 

Od njih nisu zatražili povrat imovine, jer su novac uzimali za HDZ, a ne za sebe. Osim toga, Mravak će biti i svjedok optužbe u slučaju Fimi Media protiv HDZ-a. Rekao je kako će se braniti istinom, kao i uvijek. U zatvoru će biti godinu dana, jer je šest mjeseci već odslužio.

Možda vas zanima i ovo:
Message