To je to što me zanima!

Orešković nahvalio svoju vladu, a Plenkovićevoj dao tri savjeta

Premijer Tihomir Orešković na posljednjoj sjednici svoje Vlade istaknuo je da je Hrvatska zabilježila gospodarski rast, smanjila javni dug i deficit. Zaradili smo i na aktiviranju državne imovine...
Vidi originalni članak

Premijer Tihomir Orešković na posljednjoj sjednici svoje Vlade istaknuo je da je Hrvatska zabilježila gospodarski rast, smanjila javni dug i deficit. Zaradili smo i na aktiviranju državne imovine i to najmanje milijardu kuna.

- Stegnuli smo remen i rezultati se vide. Poboljšali smo investicijsku klimu, to se vidi, to se osjeća...Do kraja godine povući ćemo 900 milijuna kuna iz fondova. Pojavili su se privatni investitori - rekao je Orešković.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pohvalilo se u zaštitom nacionalnih interesa, uspješnim zatvaranjem tzv. Balkanske rute, dobrom suradnjom sa susjednima...

Tri poruke za Plenkovićevu vladu

- Novoj vladi ostavili smo dobru start poziciju. Za njih imam tri poruke; da održavaju fiskalnu disciplinu, provode reforme, bez kojih nema rasta - pogotovo javne uprave, zdravstva i javne nabave...treća poruka je da trebaju poboljšati upravljanje javnim tvrtkama - rekao je Orešković nazvavši ih te kompanije jezgrom neefikasnosti. 

Nasljednicima je poželio sreću i uspjeh pa zaradio pljesak svojih suradnika.

Nakon njega je ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović govorila o izvješću o radu vlade, koja je zasjedala 42 puta i donijela 1303 akta.

Program preventivnih pregleda za branitelje

Tomo Medved, ministar branitelja, predstavio je program preventivnih pregleda za branitelje, u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo i Medicinskim fakultetom u Zagrebu. Oni su istražili razliku između branitelja i opće populacije, kada je riječ o bolestima. Naveo je da dnevno umire osmero branitelja.

- Program će pokrivati osnovne preglede - dodao je ministar zdravlja Dario Nakić.

Pokreće se i pilot projekt za upravljanje ljudskim potencijalima, a ministrica rada i mirovinskog sustava Nada Šikić rekla je da su mjere usmjerene na učinkovitu javnu upravu, razvoj ljudskih potencijala te kvalitetne i informatizirane javne usluge.

Sporazum s Kanadom

Sporazum je u Vladi predstavio ministar vanjskih poslova Miro Kovač, te je odluka donesena.

- Sporazumom će se omogućiti povoljniji pristup kanadaskom tržištu, te će se dodatno ojačati konkurentnost hrvatskog gospodarstva. Važno je naglasiti da se neće mijenjati europsko zakonodavstvo niti europski standardi - rekao je Kovač. 

Prosvjed zbog sporazuma

Desetak aktivista inicijative "Zaustavimo TTIP" i Zelene akcije prosvjedovalo je u srijedu ispred Banskih dvora uoči posljednje sjednice vlade Tihomira Oreškovića, zbog pokretanja postupka za sklapanje Sveobuhvatnog gospodarskog i trgovinskog sporazuma (CETA) između Kanade i članica Europske unije.

 Aktivisti su istaknuli kako se u zapadnim demokracijama, članicama EU koje često uzimamo kao uzor, prije ovakvih odluka vodi javna rasprava, dok je u Hrvatskoj postupak sklapanja štetnog trgovinskog sporazuma CETA kao zadnju točku dnevnog reda stavila vlada u ostavci, kojoj je "Sabor dao otkaz".  

Riječ je o štetnom trgovinskom ugovoru koji će imati velikog utjecaja na okoliš, zdravlje ljudi, radnička prava i održivi razvoj, izjavio je Duje Prkut u ime inicijative "Zaustavimo TTIP", dok je Hrvoje Radovanović u ime Zelene akcije i platforme "Zaustavimo TTIP", ustvrdio kako je "skandalozno da se jedna ovako bitna odluka donosi na posljednjoj sjednici vlade u ostavci bez da je provedena ikakva javna rasprava vrijedna spomena".

Idi na 24sata

Komentari 83

  • fenix77 13.10.2016.

    Narode, odlaskom Tima , niste više građevine. Sada ste ponovo stoka sitnog zuba u rukama mafije i pastira sa Kaptola, uz ponekog dobermana Košića.

  • dundu 12.10.2016.

    medved nudi preglet ,bolje vrati mirovine na staro nego što braniteljima nudiš pregled.ili nema novca jer moras dati pupovcu

  • dundu 12.10.2016.

    kome treba savjet najgoreg premijera.

Komentiraj...
Vidi sve komentare